Férfi ifjúsági és serdülő csapatunk is edzőtáborba utazik

Szombaton férfi U20-as és fiú U18-as csapatunk váltja a női gárdáinkat, és töltenek el egy hetet Szarvason. A srácok előtt is hatalmas kihívás áll, ugyanis idén már mind az ifjúsági (Matuz István vezetésével), mind serdülő csapatunk (Szekeres Ádám vezetésével) az első osztályú bajnokságban méretteti meg magát! Ezzel, ez az első szezon az egyesület történelmében, amely során minden ifjúsági és serdülő csapatunk a legmagasabb osztályban játszhat.

Elsőként Istvánnak tettünk fel pár kérdést.

Már javában zajlik a felkészülés, hogy telt eddig? Milyen volt a hangulat az edzéseken, min volt eddig a hangsúly az edzéseken?

Matuz István: A felkészülésünk a harmadik hét végénél tart. Ebben az időszakban a képesség fejlesztésen volt a hangsúly. Edzések fő része alap állóképesség megszerzéséről, erőfejlesztésről szólt. Edzés látogatottág sajnos ingadozó, mert az egyik játékos az első héten a másik a következő héten ment nyaralni, ez miatt hagyott ki edzést. Remélem kezdjük elhagyni a kimaradásokat, és beáll mindenki a megfelelő ritmusba. Hangulat megfelelő, alig várják a srácok, hogy vége legyen ennek az időszaknak!

Milyen szakmai célok mentén dolgoztok majd az edzőtáborban?

M.I.: Az edzőtáborban 10 edzésünk, és 1 edzőmérkőzésünk lesz. Itt nem maradhatnak el a reggeli (ébresztő) futások, délelőtt technikai, egyéni képzés, délután védekező, támadó taktikai elemek gyakorlását terveztem. Erőfelmérőnek pedig egy edzőmeccset játszunk a Békés csapatával.

Mik a célkitűzések a szezonban?

M.I.: A következő szezon szakmai célkitűzése, hogy a tavalyi évhez képest lépjünk egyet előre, az U20 bajnokság közép mezőnyébe kapaszkodjunk fel. Továbbá minél több csepeli saját nevelésű fiatal épüljön be a csapatba, és az év végén a felnőtt csapatunkba minél több gyereket szeretnék „feladni”.

Majd Szekeres Ádámmal beszélgettünk.

Már javában zajlik a felkészülés, hogy telt eddig? Milyen volt a hangulat az edzéseken, min volt eddig a hangsúly az edzéseken?

Szekeres Ádám: A felkészülés 3.hetében járunk, eddig elsősorban az állóképesség és erőfejlesztésen volt a hangsúly, emellett a technikai elemek gyakorlása.

Milyen szakmai célok mentén dolgoztok majd az edzőtáborban?

Sz.Á.: Az edzőtáborban elsősorban a védekezésen és a robbanékonyság fejlesztésen lesz a hangsúly. Ezek mellett az egyéni képzés kap nagyobb szerepet.

Mik a célkitűzések a szezonban?

Sz.Á.: Idén az U18 fiú csapat az első osztályban mérettetheti meg magát, ahol első sorba a tapasztalat szerzés áll középpontban, hogy a következő években az U20-as csapat majd a felnőtt csapat profitáljon belőle. Támadásban egy gyors agresszív támadójáték kialakítása, védekezésben pedig megtanulni rendszerben gondolkodni.

 

Hajrá srácok, hajrá Csepel! #csakaXXI