FÉRFI IFJÚSÁGI: Közel voltunk a győzelemhez az Eger ellen!

Férfi ifjúsági I.osztály bajnoki mérkőzés, 2.forduló | Csepel DSE – SBS Eger

Időpont: 2021.09.19. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok

Vezette: Pávlics Krisztián – Sipos Gábor Krisztián

Végeredmény:

Csepel DSE – SBS Eger   29-29 (11-14)

Összeállítás: Györki Tamás (kapus) – Tótfalusi Gergő 1 gól, RUPRECHT Benedek 6 gól, BALOGH Soma 8 gól, Tóth Ambrus 3 gól, KUNCZ Márk 4 gól, Kanyik Barnabás 1 gól.

Cserék: Fehérvári Máté (kapus) – Márkus Balázs 3 gól, Márkus Gergő 2(2) gól, Bencze Bendegúz 1 gól, Nácsa Gábor, Skorka Kornél, Farkas Gergő, Morvai Tamás.

Végre elérkezett a várva várt nap, először játszhattunk hazai pályán az első osztályban, nagyon készültünk erre a találkozóra. Az első 5 percben láthatóan nagyon izgultak a srácok, több szépen kidolgozott helyzetet nem sikerült gólra váltani, így a vendégek szerezték meg a vezetést (0-2). Majdnem 4 percnyi játék után született meg az első gólunk Balogh Soma jóvoltából. De ez még érezhetően nem nyugtatta meg a fiúkat. Újabb 2 egri találatra csak egy csepeli válasz érkezett (2-4).

Fergeteges hazai 5 perc következett. A védekezés összeállt, és a labda birtoklásának megszerzése után pillanatok alatt már az ellenfél kapuja előtt voltunk és ebben a szakaszban a helyzetkihasználással sem volt gond. Balogh Soma újabb két találata mellett Kuncz Márk és Kanyik Barnabás is betalált (6-4). Ezt követően újra gondunk akadt a gólszerzéssel, többször is könnyű helyzetben rontottunk, ezt pedig kihasználva az Eger kiegyenlített, majd felváltva estek a gólok, így 17 perc után döntetlen volt az állás (9-9).

8 perces csepeli rövidzárlat következett, sajnos az ekkor pályára lépők nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát és ők is rendre hibáztak gólhelyzetben, bár azt megjegyezném, hogy ebben az időszakban egyre több olyan játékvezetői ítélet született, amit finoman fogalmazva sem értettünk. A vendégek így átvették a vezetés, sőt komolynak tűnő 4 gólos előnyre tettek szert (9-13). Szerencsére az utolsó percekben már nem nőtt a különbség, sőt a félidő végén kimaradt egy egri büntető is, így 3 gólos különbséggel fordultunk (11-14).

A második játékrészt az Eger kezdte jobban, három perc alatt 1-3-as szakaszt produkáltak, sajnos nem védekeztünk jól (12-17), egyre nehezebb helyzetbe kerültünk. Ám bizonyára átérezték ezt a srácok is, láthatóan egyre nagyobb erőbedobással küzdöttek és Balogh Soma vezetésével visszajöttünk 2 gólra (15-17). Ez a különbség egészen a 42. percig megmaradt, amikor is Ruprecht Benedek újabb góljával már csak egy volt a különbség (21-22).

A várva várt fordulat azonban elmaradt, a védekezésünk megint pontatlanabb lett, több elkerülhető gólt kaptunk. Nagyon idegőrlő volt, hogy a vendégek egyértelműen passzív játékát a játékvezető sporttársak látványosan engedték, többször is hiába védekeztünk 2 percen keresztül, csak nem vették el tőlük a labdát, és ennyi koncentrálás után olykor becsúszott egy-egy hiba, illetve 2 büntető is kimaradt részünkről, ami fokozta nehéz helyzetünket.

5 perccel a vége előtt 25-27-es állásnál a vendégek teljesen elkészültek erejükkel, mi pedig mindent beleadtunk. Két jó védekezés és Márkus Balázs indításból szerzett góljaival kiegyenlítettünk. Most az Eger hibázott büntetőt és Balogh Soma aznapi pazar teljesítményére feltette a koronát, vezettünk (28-27).

A következő egri támadásnál is büntetőt ítéltek a játékvezetők, akik láthatóan rendkívül elfáradtak a mérkőzés utolsó negyedére (28-28). Nem foglalkoztunk ezzel, mentünk támadni, és egy lendületes húzás után Ruprecht Benedek tört be és gólt szerzett (29-28). Egy perc volt hátra, az ellenfél jobb átlövő játékosa egyértelmű lépéshibát követett el, megjegyzem nem az elsőt a találkozón, de mehetett tovább az akció, az Eger gólt szerzett (29-29). Gyors középkezdés után megállították akciónkat, így 16 másodperccel a vége előtt időt kértünk.

A fiúk kicsit döcögve ugyan, de megcsinálták amit megbeszéltünk, Tótfalusi Gergő középről, átlövésből, szabályos gólt szerzett, az alapvonalon álló játékvezető azonban belefújt, szerinte sokat lépett. Nos a felvételek egyértelműen bizonyították, hogy a találat szerzője nem követett el szabálytalanságot, de így hivatalosan maradt a döntetlen.

Bona Gergő: „Vannak dolgok, melyek rajtunk múlnak és vannak, melyek nem. A mi feladatunk, hogy tanuljunk saját hibáinkból, például, hogy amit a videózásnál megbeszélünk, azok nagy részét lehetőleg tartsuk be. Rengeteget dolgoztunk ezen a mérkőzésen, főleg azért, mert néhány dologban pontatlanok voltunk. De hősiesen harcoltunk magunkkal, az ugyancsak jól küzdő Egerrel és a körülményekkel. Voltak akik komolyan megszenvedtek a sebességünkkel és a találkozó iramával, és itt most nem kizárólag a vendégekre gondolok. Sajnálatos, hogy a felnőtt alatti korosztályban, magasabb szinten minimális rutinnal rendelkező hivatalos személyek működnek közre. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen az utolsó pillanatokig nem adtuk fel és mindent megtettünk a 2 pont megszerzése érdekében. Balogh Soma extra volt ma!”

Következő forduló:

2021.09.23., 17:45, Debrecen | DEAC – Csepel DSE

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!

Hajrá fiúk, hajrá Csepel! #csakaXXI #szigetorszag