FÉRFI IFJÚSÁGI: Parádés játék és pontszerzés a tabellavezető otthonában!

Férfi ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 6. forduló | PLER Budapest – Csepel DSE 36-36 (17-15)

Időpont: 2021.10.21. – 17:00

Helyszín: Sportkastély – 80 néző

Vezette: Bognár Attila – Tóth Tamás

Összeállítás: FEHÉRVÁRI Máté (kapus) – SCHMIDKA Dominik 3 gól, Ruprecht Benedek 5 gól, BALOGH Soma 5(1) gól, TÓTH Ambrus 5 gól, KUNCZ Márk 3 gól, MÁRKUS Gergő 4 gól.

Cserék: MORVAI Tamás 5(1) gól, NÁCSA Gábor 3 gól, Bencze Bendegúz 1 gól, Márkus Balázs 1 gól, Farkas Gergő 1 gól, Kanyik Barnabás, Papp Levente.

Büntetők: 6/4 és 2/2

Kiállítások: 8 perc és 14 perc

A bajnokság 6. fordulójában a PLER-Budapest csapatához látogattunk. A fővárosiak az eddig lejátszott öt találkozójukon nagyon magabiztosan szerezték meg, minden alkalommal a 2 pontot, többek között 10 góllal diadalmaskodtak Gyöngyösön és ugyancsak 10 találattal verték a Szeged csapatát is.

Ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre, mint eddig, nem kezeltük kiemelten ezt az összecsapást, ám sajnos ezúttal több váratlan esemény is megzavarta munkánkat. Tótfalusi Gergő betegsége miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, és elveszítettük kapusunkat Györki Tamást is hétközben, aki sajnos sérülés miatt hosszabb időre kiesett. A tényekhez pedig az is hozzá tartozik, hogy a PLER elleni mérkőzés előtti napon serdülő csapatunk Szombathelyen vendégszerepelt és egy rendkívül kiélezett, fárasztó találkozót játszott.

A meccs első gólját Schmidka Dominik szerezte, de a hazaiak azonnal egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték (1-2). Azonban jeleztük, hogy nem feltett kézzel érkeztünk, hiszen Ruprecht Benedek egyenlített, majd Márkus Balázs hetesből szerzett találatával megint nálunk volt az előny (2-3). A továbbiakban is szoros maradt a mérkőzés, az első 15 perc után 7-7 volt az állás.

Ekkor a PLER megrázta magát és Fekete Ádám vezérletével pillanatok alatt 3 gólt szereztek (10-7), de a srácok nem csüggedtek, nagyot küzdöttek. Morvai Tamás érkezett a pályára, aki a félidő hátralevő idejében 3 gólt is szerzett, játékának köszönhetően a csapat új lendületet szerzett. Márkus Gergő és Bencze Bendegúz is betalált, Fehérvári Máté pedig fontos védéseket mutatott be. Így végül mindössze kétgólos hátrányban voltunk az első 30 perc után (17-15).

A második félidő első 4 percében óriási tempót diktált a PLER (ebben a rövid szakaszban 7 gólt láthatott a közönség), érezhetően dűlőre akarták vinni a találkozót, de eltökélten küzdöttünk, nem törtünk meg. 21-18-nál a játékvezetők kiállították a hazaiak egyik legjobbját Sztraka Dánielt sportszerűtlen viselkedésért, ez pedig némileg megzavarta őket. Hihetetlen 4 percet produkáltunk, sorozatban 5 találatot szereztünk, Tóth Ambrus ebből kettőt vállalt és átvettük a vezetést (21-23). Továbbra is óriási volt a tempó, újabb 3 perccel később már három gól volt az előnyünk, köszönhetően Morvai Tamásnak és Balogh Somának (23-26).

A vendéglátóink mindent megpróbáltak és szép lassan csökkentették hátrányukat. A 47. percben sajnos Tóth Ambrus, aki ezúttal nem csak védekezésben vállalt vezérszerepet, hanem rendkívül gólerősen is játszott, megkapta harmadik kisbüntetését, ezzel a lelátóra kényszerült. Végül az 51. percben tudott egyenlíteni a PLER (30-30), gyakorlatilag egy új mérkőzés kezdődött.

Érezhetően ekkor már a bajnokesélyes ellenfelünk is elvesztette korábbi magabiztosságát, mi pedig semmivel nem törődve rendíthetetlenül mentünk előre. Ruprecht Benedek átlövésből találta be, majd Farkas Gergő is gólt szerzett (30-32). Egy gólváltást követően 5 perccel a vége előtt még mindig 2 gól volt az előny (31-33). Ekkor Ruprecht Benedek védekezésben rossz ütemben lépett ki és sajnos jogos piros lapot kapott. Emberelőnyét nem tudta azonnal gólra váltani a PLER, hiszen Fehérvári Máté hárította a ziccert. Hátrányban mehettünk támadni, de Balogh Soma sajnos eladta a labdát, így gólt kaptunk (32-33). Újra támadtunk, és Balogh Soma javította másodpercekkel előtte elkövetett hibáját és gólt szerzett (32-34).

A hazaiak időt kértek, sajnos a beállójukat nem tudtuk megállítani, sőt Kuncz Márk is megkapta harmadik kiállítását (33-34), három perc volt hátra. Szerencsére hamarosan letelt az előző kiállításunk így öten támadhattunk. Schmidka Dominik helyzetbe került, eltalálta a felső lécet a kipattanó pedig Márkus Gergőhöz pattant, aki bevágta a kapuba a labdát (33-35).

A dráma azonban folytatódott, mivel még mindig hátrányban voltunk nem okozott gondot a gólszerzés a hazai csapatnak (34-35), támadásban pedig túl elhamarkodottan lőttük el a labdát, és másfél perccel a vége előtt újra döntetlen volt az állás (35-35).

Egy perccel a vége előtt időt kértünk, elindítottuk a megbeszélt mozgást, ám sajnos egy technikai hibát követően Sztraka Dániel megszerezte a labdát, végigrobogott a pályán és 45 másodperccel a vége előtt előnyhöz juttatta csapatát (36-35).

Támadtunk, némi bizonytalanság érződött a csapaton, Morvai Tamás vállalt lövést, a sáncról az alapvonalon túlra pattant a labda, sarokdobás. Márkus Gergő, Balogh Soma volt a labda útja, majd Morvai Tamástól eljutott a labda Nácsa Gáborhoz, aki 7 másodperccel a vége előtt óriási gólt lőtt kilenc méterről (36-36). Jöttek a hazaiak, de a szabálytalan középkezdést a játékvezetők megismételtették, 3 másodperc volt hátra. Ennyi idő pedig már nem volt arra elengedő, hogy szabályos gólt szerezzenek a hazaiak! Így maradt a döntetlen!

Bona Gergő: „Vannak mérkőzések, melyekre, ha majd később visszanézünk rájövünk, hogy nagy hatással voltak a további pályafutásunkra, mert komoly pozitív impulzust okoztak. Ma ez egy ilyen találkozó volt, rengeteg energiát kellett ma felhasználnunk, és nem csak erőben, de fejben is bírtuk. Semmivel nem foglalkoztunk, csak a feladatunkkal, és ma némileg a szerencse is mellénk állt. De úgy gondolom, erre maximálisan rászolgáltunk! Egy idézet jutott eszembe: „Bármit megváltoztathatnak azok, akiknek van elég bátorságuk utat égetni saját maguknak.”

 

Következő forduló:

2021.10.31.,16:00 | Budapest, Csepel, Laurencz László Sportcsarnok| Csepel DSE – Orosházi FKSE – Tokai

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!

Szép volt fiúk, hajrá Csepel! #csakaXXI #szigetorszag