FIÚ SERDÜLŐ: A fejlődés útján!

Fiú serdülő 2. osztály – Balassagyarmati Kábel SE – Csepel DSE

Időpont: 2021.02.18.

Helyszín: Balassagyarmati Városi sportcsarnok

Végeredmény: 21-20 (12-10)

Vezette: Kovács Tamás – Széles Zoltán

Csepel DSE: FEHÉRVÁRI Máté (kapus) – STILLER Botond 6 gól, Szentgyörgyi Máté 1 gól, Márkus Gergő 5 (1) gól, Papp Levente 2 gól, Márkus Balázs 4 gól, Farkas Gergő 2 gól.

Cserék: Benedek Ábel, Skorka Kornél, Mészáros Tamás, Hilbert Bertram, Tisóczki Dante

Eredmény alakulás: 5.p. 2-4, 10.p. 5-6, 15.p. 7-8, 20.p. 10-9, – 30.p. 16-10, 35.p. 17-15, 40.p. 18-16, 45.p. 19-18.

Kiállítások: 6 perc illetve 6 perc

Hétméteresek: 1/0 illetve 2/1

Mindkét csapat rengeteg hibával kezdte a mérkőzést, pontatlan megoldások jellemezték az első perceket, ám ebből a kapkodásból mi jöttünk ki jobban és megszereztük a vezetést Stiller Botond vezérletével. Előnyünket egészen a 15. percig tudtuk tartani (7-8). Sajnos a folytatásban több jól kidolgozott helyzetet nem sikerült gólra váltani és a hazaiak átvették a találkozó irányítását és a vezetést is.

A második félidő első perceiben teljesen szétestünk, zsinórban 4 gólt kaptunk (16-10), gyakorlatilag semmi ellenállást nem tudtunk kifejteni. Nagy nehezen aztán rendeztük a sorokat Stiller Boti, Márkus Balázs és Márkus Gergő góljaival megkezdtük a felzárkózást. Rengeteget dolgoztak védekezésben a srácok és többször nyílt lehetőségünk könnyű gól szerzésre. Ezeket azonban nem mindig sikerült kihasználni.

Az utolsó 5 perchez 19-18-as hazai vezetéssel értünk, amikor fegyelmezetlenség miatt 2+2 perces kiállítást kaptunk. Ami azonban nagyon fontos volt, hogy nem törtünk meg, harcoltunk tovább. Három perccel a vége előtt ugyan gólt szerzett a Balassagyarmat, de pillanatok alatt nekünk is sikerült betalálni (20-19). Majd újabb vendég gól után Márkus Gergő robogott végig a középkezdés után (21-20).

A következő hazai támadást az utolsó percben sikerült kivédekezni, Fehérvári Máté fantasztikusan védett. Nagy lendülettel törtünk a gyarmati kapura és helyzetbe is kerültünk, a vendéglátók csak súlyos szabálytalanság árán tudták megállítani Márkus Gergőt, így 2 perces kiállítás és büntetőhöz jutottunk, 10 másodperccel a vége előtt, ezt azonban nem sikerült gólra váltani.

Bona Gergő: „Nehéz találkozón vagyunk túl. Többen ma nem érezték a ritmust, gyermeteg hibák sorát vétettünk és sok buta döntést hoztunk. De óriási akaraterőről tettünk tanúbizonyosságot, hiszen egy elvesztettnek hitt mérkőzést hoztunk vissza. Sajnos a végén mégsem sikerült pontot szerezni. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra!”