III. Csepeli Felnőtt Torna: Körbeverés és hazai siker a felnőtt tornánkon!

Vasárnap délután megtartottuk a már hagyománynak számító felnőtt tornánkat a Laurencz László Sportcsarnokban, ezúttal csak férfi csapatokkal! A tornára az Ácsi Kinizsi KC, a Csömör KSK és a Pénzügyőr SE fogadta el a meghívásunk, ezúton is köszönjük nekik a részvételt, reméljük, hogy nekik is hasznos volt ez a délután!

A mérkőzések sorát a hazai csapat kezdte, méghozzá a Pénzügyőr ellen. A találkozót végül 9 góllal nyerte felnőtt csapatunk, a második félidőben mindössze 7 kapott góllal!

Csepel DSE – Pénzügyőr SE 27-18 (15-11)

Összeállítás: Györki Tamás (kapus) – Tótfalusi Gergő, RUPRECHT Benedek 5(1), Balogh Soma 2, TÓTH Ambrus, KUNCZ Márk 4, Kanyik Barnabás 1.

Cserék: HORVÁTH Márton (kapus) – EMBEROVICS Milán 6(1), Berzéky Bence 4, Nácsa Gábor 2, Kalmár Balázs 1, Polonkai Soma 1, Elek Ábel 1, Medvedev Sámuel, Ivanica Jákob.

Bona Gergő: „Kicsit álmosra sikeredett a találkozó, de végig domináltunk a mérkőzésen, főleg védekezésben fejlődtünk sokat. A helyzetkihasználásunk lehetett volna azért jobb is. Az elején az ifi sor nem igazán találta a megszokott ritmusát, bár még ennek ellenére is mi diktáltuk a tempót. Ebben a szakaszban azonban számos szépen kidolgozott helyzet maradt kihasználatlanul, ezért sokáig csak 1-2 gólos volt az előnyünk. A második játékrész elején 8 percig nem kaptunk gólt, itt érezhetően megtört az ellenfelünk, végül pedig fölényes, magabiztos győzelmet arattunk.”

A második hazai mérkőzésre 16:00 óráig kellett várnia a közönségnek, ahol ezúttal az I.osztályra készülő ifjúsági csapatunk kapott szerepet a Csömör ellen. Az ellenfél kihasználta rutinját és végül 4 góllal győzni tudott a mérkőzésen, azonban dicséret illeti a fiúkat, hiszen többször is felálltak a meccs során, és végig küzdöttek.

Csepel DSE – Csömör KSK 19-23 (12-11)

Összeállítás: GÁCS Péter (kapus) – Schmidka Dominik 2, RUPRECHT Benedek 7(3), Balogh Soma, TÓTH Ambrus 2, KUNCZ Márk 1, Kanyik Barnabás 2.

Cserék: Györki Tamás (kapus) – Ivanica Jakob 3, Morvai Tamás 1, FARKAS Gergő 1, Berzéky Bence, Bencze Bendegúz, Skorka Kornél, Kéri Mózes, Tótfalusi Gergő.

Bona Gergő: „Rutinos ellenfelet választottam az ifi keretnek ellenfélként, és nagyon hasznos mérkőzést tudtunk játszani. Egy dolgot sajnálok, hogy 4 meghatározó ifjúsági játékosunk betegség, illetve kisebb sérülés miatt, nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Az első negyedórában nem volt bennünk megfelelő akarat és puhán játszottunk. Ebből következett, hogy 5 gólos hátrányba kerültünk (4-9). Ekkor a Csömör elfáradt a meccs tempójának köszönhetően és ezáltal a védekezésünk is hatékonyabban tudott működni, így 8 perc alatt egy 8-2-es etappal a szünetre átvettük a vezetést.

A második félidő első 10 percében még tudtuk tartani a lépést, ám az utolsó negyedórában rengeteg hiba csúszott a játékunkba és pontatlanságunk miatt végül nem sikerült megnyerni a találkozót. Itt azért el kell mondjam, hogy nem is ez volt az elsődleges cél, a második 25 percben olyan felállásban játszottunk, amiben még eddig soha. De fontosnak éreztem, hogy mindenki, aki pályára lép, hibái ellenére megfelelő időt tudjon a pályán tölteni. Gratulálok Farkas Gergőnek a játékához és góljához!”

A harmadik hazai találkozó este 6-kor kezdődött, ismét a felnőtteké volt a főszerep. A csapat a mérkőzés esélyesként lépett pályára és ahhoz méltóan is játszott. Az utolsó percig hajtottak, aminek egy 31 gólos győzelem lett a jutalma!

Ácsi Kinizsi SC – Csepel DSE 12-43 (7-19)

Összeállítás: Gács Péter (kapus) – NAGY Olivér 3, BERZÉKY Bence 7, NÁCSA Gábor 12(5), Kalmár Balázs, Polonkai Soma 2, Emberovics Milán 3.

Cserék: Horváth Márton (kapus) – ELEK Ábel 6, Bencze Bendegúz 4, Morvai Tamás 2, Skorka Kornél 1, Medvedev Sámuel 1, Kanyik Barnabás 1, Kéri Mózes 1, Ruprecht Benedek.

Bona Gergő: „Köszönjük az észak-nyugati NB II-es csoportban szereplő Ácsnak, hogy eljöttek a tornára és hogy tisztességesen végig dolgozták a találkozókat. Igaz, hogy erre a mérkőzésre teljesen elkészültek erejükkel, ám ettől függetlenül is segítette ez a meccs a felkészülésünket. Örömteli, hogy voltak kimagasló egyéni teljesítmények: Nácsa Gábor, Berzéky Bence és Elek Ábel is gólerősen kézilabdázott.

Rengeteg információt sikerült gyűjteni a mérkőzések során, ezeket a tanulságokat ki fogjuk elemezni és változtatunk, amin szükséges. Minden játékos jelenlegi állapotához mérten megfelelő terhelést kapott, így ők maguk is láthatják, hol tartanak csapaton belül. Összességében elégedett vagyok, még ha néha meg is róttam valakit a pályán, a bosszankodás az edzői szakma egyik része. Nem szabad elfelejteni, hogy az a szint, amit mi szeretnénk elérni, oda csak egy módon juthatunk el, ha mindig többet és jobbat akarunk, és azt a lehető leggyorsabban. Igyekszünk minél jobban kihasználni a hátralévő időt, hogy mindkét bajnokságban a céljainknak megfelelően tudjunk majd teljesíteni. Egy dolgot mindenki láthatott, a futómennyiséggel nincs gond.”

Minden résztvevőnek gratulálunk, a felnőtt csapatunknak kiemelten a remek teljesítményért! Köszönjük azoknak, akik akár csak egy mérkőzésre is kilátogattak a csarnokba és szurkoltak a csapatnak!

Hajrá Csepel! #csakaXXI