MKSZ TÁJÉKOZTATÓ: Ideiglenesen felfüggesztésre kerülnek az utánpótlás bajnokságok!

Tisztelt Szülők és Sportolóink!

Engedjék meg, hogy a koronavírus 3. hullámának magyarországi terjedése miatt, az egyesületünket is érintő, újabb fontos tudnivalókat osszunk meg Önökkel!

A Magyar Kézilabda Szövetség a mai napon a következő közleményt juttatta el egyesületünkhöz:

“A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága döntést hozott arról, hogy valamennyi, az MKSZ szervezésében zajló utánpótlás-bajnokság küzdelmei felfüggesztésre kerülnek 2021. március 2-15. között.

A Magyar Kézilabda Szövetség az utánpótlás-csapatok számára 2021. március 15-ig az edzések online térben való tartását ajánlja, a megfertőződések és a továbbfertőződések elkerülése érdekében.

A felnőtt bajnokságok és kupasorozatok mérkőzései, valamint az MKSZ által szervezett nemzetközi események (felnőtt és utánpótlás férfi- és női válogatott edzőtáborok, mérkőzések) sorra kerülhetnek a jogszabályok, illetve az MKSZ, valamint a Nemzetközi- és Európai Kézilabda Szövetség COVID-protokolljainak szigorú betartásával.

Az utánpótlás-bajnokságok 2021. március 15-e utáni esetleges újraindításával kapcsolatban a Magyar Kézilabda Szövetség a koronavírus-helyzet, illetve a hatályos jogszabályok folyamatos nyomon követésével és ismeretében hoz döntést.”

Az előzőekben leírtak értelmében az edzések megfelelő körültekintés mellett továbbra is megtarthatók. Mi élünk ezzel a lehetőséggel és a lehető legnagyobb odafigyelés mellett, folytatjuk a munkát és készülünk a mérkőzések újraindítására. Természetesen a jelenlegi helyzetben tudomásul vesszük és tiszteletben tartjuk azoknak a döntését, akik most nem kívánnak edzéseken részt venni. Azonban kérünk mindenkit, hogy döntéséről értesítse csapta edzőjét!

2021. március 2-től az edzések továbbra is kizárólag az ÁMK Csarnokban és a Laurencz László Sportcsarnokban lesznek megtartva. A jelenleg is érvényben lévő előírásoknak megfelelően, a foglalkozások zárkörűek, tehát a játékosokon, a szakmai stábon és az egyesület képviselőin kívül mások nem tartózkodhatnak az épületekben.

Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a vírus egyesületen belüli terjedésének megakadályozása érdekében, ezért a létesítményekbe csak előzetes lázmérést és kézfertőtlenítést követően léphetnek be sportolóink. Akinek 37,5 C fok, vagy magasabb a testhőmérséklete, nem vehet részt az edzéseken, a sportolót hazaküldjük.

A fenti tájékoztatók határozatlan ideig, visszavonásig érvényesek.

A csarnokokban napi szinten van takarítással egybekötött fertőtlenítés, ezen kívül az öltözőket, ill. a kondicionáló termet és a rehabilitációs helységet napközben is folyamatosan fertőtlenítjük.

Kérjük Önöket, hogy mindannyiunk érdekében legyenek partnerek és alkalmazkodjanak a tájékoztatóban leírtakhoz! Ha gyermekeiknél a koronavírusra utaló bármelyen tünetet észlelnek, maradjanak távol a foglalkozásoktól! Csak azok jöjjenek az edzésekre, ill. hozzák el gyermekeiket, akik az előzőekben megfogalmazott feltételeket maradéktalanul betartják!

Budapest, 2021. március 1.

Köszönjük megértésüket!

Üdvözlettel:

Kalmár Zsolt