NBI/B ÉRTÉKELÉS: Két ellentétes félidőt láthattunk a Békéscsaba ellen!

A hétvégén egy nehéz mérkőzéssel kezdte meg az újévet felnőtt női csapatunk. A listavezető Békéscsabát látták vendégül a Laurencz csarnokban. A lányoknak ismét nehézséget okozott, hogy felvegyék a játék ritmusát az első félidőben, azonban a második játékrész már sokkal kiegyenlítettebb harcot hozott, amihez gratulálunk a csapatnak! Erre a harciasságra és bátorságra lesz szükségük ahhoz, hogy február 5.-én 18:00-kor a Gyáli Sportcsarnokban le tudják győzni közvetlen riválisukat, a Tempo KSE-t! A mérkőzésre minden csepeli szurkolót és szimpatizánst várunk! Szurkoljunk együtt a lányoknak!

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Szabó Réka, Kanyik Boróka, Kajdácsi Kinga 12 (2), Csiki Janka 1, Kerner Tünde, Szalai Kyra.

Csere: Vukmann Viktória (kapus), Potondi Diána 1, Kiss Gabriella 1, Kemenczik Martina 2 (1), Biszák Aletta 2, Pallagi Rebeka 1, Rippel Tamara, Pereznyák Anna, Friedman Luca 1.

Kiállítás:4 perc ill.:12perc

Büntető:3/3 ill.: 1/1

Varga Márti: “Nagyon motiváltan, bajnokesélyeshez méltóan játszott a lényegesen nagyobb játékerőt képviselő Békéscsaba az első félidőben. A mérkőzésen három ifjúsági korú játékos kapott lehetőséget a kezdő csapatban. Támadásban és védekezésben is nagyon megilletődöttek voltak. Hibáinkat, rossz döntéseinket pillanatok alatt indításgóllal büntette ellenfelünk. Kaffka Eszter beállóból védett ziccere után Kajdácsi Kinga átlövés góljával és Kemenczik Martina büntetőből lőtt találatával kicsit közelebb kerültünk ellenfelünkhöz (5-9). Nem sikerült felvennünk a listavezető tempóját, pontatlan elkapkodott átlövéseinket könnyűszerrel hatástalanította kapusuk. A játék egyetlen elemében sem tudtuk felvenni a kesztyűt ellenfelünkkel szemben.

Komoly szemléletváltást kértem a lányoktól a szünetben, bátrabb, harcosabb védekezést és precízebb befejezéseket a második félidőben. Biszák Aletta átlövésből, Kiss Gabriella szélről volt eredményes. Kajdácsi Kinga pedig emberelőnyös szituációban, betörésből csökkentette a hátrányunkat (11-20). Bátrabb támadójátékunknak köszönhetően az első tíz percben egyenrangú ellenfelei voltunk a csabai lányoknak. Szabálytalanságaikat kiállítással honorálták a játékvezetők, emberelőnyös támadásainkat góllal fejeztük be, és Kajdácsi Kinga üreskapuba lőtt találataival zárkóztunk az 53. percben (19-29). Néhány könnyelmű befejezésünk után könnyű gólokat kaptunk, de a második félidei teljesítményünkkel elégedettek lehetünk,15-15 döntetlennel zártuk.

Katasztrofális első félidei teljesítményünket a második játékrészben látott, harcos, eredményes játékunkkal próbáltuk feledtetni. Fiatal játékosaimnak lényegesen vagányabban kell ehhez hozzáállnia. A végig fergeteges hangulatot köszönjük – az idei szezonban is hűséges – szurkolóinknak, és segítségükre számítunk a szombati Tempo elleni idegenbeli rangadónkon is!

Következő forduló:
2022.02.05,18:00 | Gyál, Gyáli Sportcsarnok
Tempo KSE – Csepel DSE
A mérkőzés védettségi igazolvánnyal és maszkban megtekinthető a helyszínen!
Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI