NBI/B ÉRTÉKELÉS: Közel voltunk a bravúrhoz Szegeden

PC Trade Szegedi NKE – Csepel DSE 29-26 (14-13)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus) Szabó Réka 2, Kajdácsi Kinga 6, Kiss Virág 1, Biszák Aletta 1, Klacsák Zsófia, Molnár-Gábor Dalma 5.

Csere: Vukmann Viktória, Lipovics Gabriella (kapusok), Kalmár Dóra 2 (2), Kemenczik Martina 2, Potondi Diána 5, Kiss Gabriella 2, Bálint Renáta, Pervein Orsolya, Szalai Kyra

Kiállítás:14 perc ill. 12 perc

Büntető: 10/9 ill.  2/2

Varga Márti mérkőzés beszámolója és értékelése:

Molnár-Gábor Dalma korai kiállítása (1.43) már a mérkőzés elején nehéz helyzetbe hozta tanítványaimat, az emberhátrányból 3-0-ra elhúzott a Tisza parti alakulat. Teljes létszámban elkezdtük a felzárkózást Szabó Réka és Molnár-Gábor Dalma góljaival 7- 7- re alakítottuk az eredményt a játékrész felére. Rendkívül motiváltan játszottunk, nem ismertünk lehetetlen. Kaffka Eszter remekül irányította a védelmet, védéseivel segítette a csapatot. A kiállítások ellenére is tartottuk a lépést rutinos ellenfelünkkel szemben. Két egymást követő büntetőgóllal ismét ellenfelünknél volt az előny. Kemenczik Martina és Kiss Gabriella góljaival alakítottuk ki a félidei eredményt. (14-13)

Kemenczik Martina az Eger elleni hazai találkozón, fotó: Papp Antal

A második félidő elején Kemenczik Martina és Kajdácsi Kinga páros kapcsolatából született góllal ismét egalizáltuk az eredményt. Azonban emberelőnyben nagyon figyelmetlenek voltunk, és az addig jól működő védelmünk is szétesett. Az időkérést követően Potondi Diána percei következtek, aki rendkívül harcos játékkal tartotta meccsbe a csapatot. Komoly problémáink adódtak Csoknyai Nóra semlegesítésével kapcsolatban, de a 3 gólos hátrány ellenére mentünk előre. Kajdácsi Kinga egymás után lőtt góljaival ismét egy gólra zárkóztunk fel az utolsó öt percben. Hatalmas küzdelem folyt a pályán. Pervein Orsolya védekezését ítélték szabálytalannak a játékvezetők, kiállítással és 7-méteressel díjazták a megmozdulást, a 9. büntetőjük kimaradt, támadhattunk a -1-ért. Kajdácsi Kinga remekül vitte végig a labdát (24-23) és védekezhettünk emberhátrányban. A játékvezetők ezután Kiss Virág megmozdulását ítélték szabálytalannak, ismét egy büntető és egy kiállítás. Óriási nyomást gyakoroltak ránk a bírósporttársak, kettős hátránnyal kezdtük meg a végjátékot. Kemenczik Martina ebben a helyzetben betalált, így ismét felzárkóztunk. Parázs hangulat jellemezte ezt a periódust, Csoknyai Nóra góljára Molnár-Gábor Dalmának volt válasza (27-26), és még mindig emberhátrányban védekeztünk. Az időkérést követően két bosszantó technikai hibából alakította ki ellenfelünk a végeredményt.

Varga Márta: “Nagyon tetszett a csapat küzdőszelleme, a befektetett munkával is elégedett voltam. Meg kell tanulnunk ilyen nagy nyomás alatt is jó döntéseket hozni és alkalmazkodni a játékvezetői felfogáshoz. Dolgozunk tovább!”

A mérkőzés legjobbja Potondi Diána lett, ő is értékelte a találkozót.

Potondi Diána: “Úgy indultunk el Szegedre, hogy haza szeretnénk hozni a 2 pontot. Sajnos nem sikerült megvalósítani azt amit a videózásokon és az edzéseken megbeszéltünk/gyakoroltunk, de úgy gondolom, hogy egy hajtós, szoros meccset játszottunk. Annak örültem, hogy a teljesítményemmel hozzá tudtam járulni a csapat eredményességéhez. Remélem, hogy a visszavágón majd mi jövünk le győztesként a pályáról. Addig is készülünk a többi meccsre és igyekszünk fontos pontokat gyűjteni.”

Következő mérkőzés

2021.09.25., 16:00, Laurencz László Sportcsarnok | Csepel DSE – FTC U19

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen! A belépő ára a helyszínen 500 ft, amit kérünk készpénzben, pontosan hozzanak magukkal!

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI #szigetorszag