NŐI FELNŐTT: A szezon első veresége

Alba Fehérvár U22 – Csepel DSE 24-23 (13-10)

Kezdő: Lipovics Gabriella (kapus), Szabó Réka, Pártos Orsolya 4 (2), Kajdácsi Kinga 7, Kajdácsi Kata 6, Kerner Tünde, Molnár-Gábor Dalma 1.

Csere: Kaffka Eszter, Vukmann Viktória (kapus), Bálint Renáta 1, Kanyik Boróka 1, Kalmár Dóra, Csiki Janka 2, Szalai Kyra 1, Klacsák Zsófia.

Kiállítás: 12 perc ill. 12 perc

Büntető: 5/4 ill. 3/2

Varga Márti: Kissé megilletődötten kezdtük a találkozót, Kajdácsi Kingát csak szabálytalanul sikerült megállítani, az ebből szerzett góllal 1-1 volt az állás. Szépen kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, elsősorban szélső pozícióból maradtunk alul ebben a periódusban. Védekezésünk ismét jól működött, de hiányzott a lendület a támadójátékunkból. Két emberelőnyben kapott gólt követően ellenfelünk 3 góllal vezetett.

Kaffka Eszter védéseinek köszönhetően lehetőségünk nyílt a felzárkózásra, azonban befejezéseink változatlanul pontatlanok voltak. A második félidő 10. percétől fantasztikus tíz perc következett, emberhátrányban sikerült kiegyenlíteni, Csiki Janka és Kajdácsi Kata találataival. Érdekes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket, de továbbra is küzdöttek a lányok. A végjátékban Molnár-Gábor Dalma 4 perces kiállítása nehéz helyzet elé állította csapatomat. Kalmár Dóra és Szalai Kyra páros kapcsolatából szép gól született, de nem sikerült kivédekeznünk ellenfelünk utolsó támadását.

Kajdácsi Kinga, Kajdácsi Kata és Kaffka Eszter teljesítménye kiemelkedő volt, a többiek sajnos elmaradtak a tudásuktól, ez pedig egy rangadó megnyeréséhez nem elegendő. Elszenvedtük első vereségünket, tanulunk a hibákból és töretlenül dolgozunk célunk megvalósításán.

A maradék 5 mérkőzésből már csak kettő meccset kell megnyernie a lányoknak ahhoz, hogy bajnokok legyenek! A következő mérkőzését hazai pályán játsza a csapat, a dabasi lányokat fogadják. Ez lesz a csapat utolsó hazai mérkőzése az idényben, úgyhogy reméljük, hogy addigra már be lehet engedni a szurkolókat a csarnokba, természetesen oltási igazolással! Biztos nagy lökést adna a jelenlétük a lányoknak így a véghajrára!

Hajrá lányok, hajrá Csepel!  #csakaXXI