NŐI FELNŐTT: Akadozó védekezés, önfeláldozó támadójáték

Felnőtt női csapatunk a hétvégén azt a Ceglédet fogadta hazai pályán, aki – a mezőnyből egyedül-  pontot tudott rabolni ősszel csapatunktól. Ettől függetlenül a lányok a győzelmet tűzték ki célul maguknak, aminek megfelelően szinte végig vezettek a mérkőzésen és habár most nem nagy különbséggel, így is meglett csapatunknak a nagyon fontos két pont. Gratulálunk a résztvevőknek!

Csepel DSE-Ceglédi KCSE 30-28 (15-13)

Kezdő: Lipovics Gabriella (kapus), Bálint Renáta 3, Varjú Liliána 3, Kajdácsi Kinga 6 (4), Kajdácsi Kata 2, Kerner Tünde 5, Sebők Barbara 1

Csere: Kaffka Eszter, Vukmann Viktória (kapus), Kanyik Boróka 7 (4), Pártos Orsolya, Potondi Diána 2, Csiki Janka 1, Szabó Réka 4, Szalai Kyra 3, Pereznyák Anna

Kiállítás:10 perc ill. 16 perc

Büntető: 5/4 ill. 6/3

Varga Márti:A mérkőzés elején az ellenfelünk brutálisan kemény védekezésétől kissé megijedt fiatal kis csapatom. Kerner Tünde és Bálint Renáta szélső találataival zárkóztunk. Védelemben nem igazán vettük fel a ritmust. A 13. percben Varjú Liliána átlövés góljával sikerült átvennünk a vezetést, és talán kissé rendeztük a sorokat. Kajdácsi Kata és Kajdácsi Kingát csak szabálytalanul sikerült feltartóztatni, az ebből értékesített büntetőkkel illetve emberelőnyös góljainkkal tartottuk az előnyt. A védelmünkből hiányzott az eddig megszokott szervezettség és a  rutinos játékosokból álló ellenfelünknek sikerült ránk kényszerítenie az akaratát.

A második játékrészben Kanyik Boróka és Szalai Kyra feljavuló védekezése, Vukmann Viktória szélső ziccer védéseinek köszönhetően támadhattunk és növelhettük az előnyünket. Kajdácsi Kata bátor betöréseit ismét csak szabálytalanul sikerült levédekezni. Kettős emberelőnyben 27-22-re alakítottuk az eredményt. Egyetlen percig sem engedhettünk ki, mert a ceglédi lányok hihetetlen szívósan játszottak. Kanyik Boróka, Szabó Réka és a remek napot kifogó Kerner Tünde góljaival magabiztosan fordultunk az utolsó öt percbe. A végén még emberhátrányba kerültünk, de elég volt az előnyünk, ellenfelünk csak szépíteni tudott.

Hihetetlen nagy küzdelmet hozott a mérkőzés, amely a brutalitás határát súrolta. Nagyon büszke vagyok fiatal játékosaimra, hogy felvették a kesztyűt és itthon tartották a két pontot.”

Most szombaton újabb szigeti rangadó vár női csapatunkra, hazai pályán fogadják a Szigetszentmiklós csapatát. A találkozó izgalmasnak ígérkezik, de reméljük a végén újra mi örülhetünk!

Hajrá Csepel!