NŐI FELNŐTT BESZÁMOLÓ: Nagy arányú győzelemmel folytatják a lányok!

Női NB II. bajnoki mérkőzés, 3. forduló / Csepel DSE – XVI. Ker KMSE 43 : 21 (15 : 12)

Időpont: 2022.09.24. – 16 óra

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok, Csepel – 100 néző

Összeállítás: Mistina Fanni (kapus) 1 gól – SZIJÁRTÓ Helga 6 gól, Kajdácsi Kinga 2 gól, Vad Anna 1 gól, Molnár-Gábor Dalma 3 gól, VAJDA Luca 9 gól, FORGÁCS Viktória 12 gól

Cserék: Szabó Réka 3 gól, Kanyik Boróka 1 gól, Vukmann Viktória kapus, KAJDÁCSI Kata 5 gól, Biszák Aletta, Pallagi Rebeka

Az előző fordulóban elszenvedett fájó vereség után úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy kevés kapott góllal és a lehető legnagyobb különbséggel tudjuk itthon tartani a 2 pontot. Az első 5 percben Vajda Luca 2 gólja után a sérülésből visszatérő Kajdácsi Kinga is eredményes volt, de ebben a periódusban 2 kapufát is lőttünk, így ellenfelünk kihasználta a lehetőségeit, és a 10. percben 2 gólos hátrányba kerültünk. Ekkor Kajdácsi Kata és Forgács Viki góljaival és Mistina Fanni védéseivel kiegyenlítettünk, majd a 15. percben kapusunk egész pályás gólt tudott lőni, amivel 6:5-re módosult az eredmény. A 20. percben 8:8-as állásnál időt kértünk, és új rendszerben játszottunk támadásban és védekezésben is. A 26. percig felváltva estek a gólok (12:12), de az utolsó 4 percben Forgács Viki, Szijártó Helga és Vajda Luca góljaira már nem tudott válaszolni ellenfelünk. Az első félidő Molnár-Gábor Dalma kapufájával és Mistina Fanni védésével 15:12-es előnnyel zárult.

A szünetben átbeszéltük a lányokkal, hogy ennél sokkal több kell mind támadásban, mind védekezésben, és hogy nagyobb sebességre kell kapcsolnunk. A feljavult védekezésünknek köszönhetően rengeteg labdát szereztünk, amiből gyors gólokat tudtunk lőni, így a 40. percben már 26:17-re vezettünk. Ekkor 4 percig egyik csapat sem tudott gólt lőni és elhibáztunk egy 7m-est is. A rövid gólszünet után a lányok maximálisan kihasználták, hogy ellenfelünk elfáradt, és az 50. percben Vukmann Viki 7m-es védésével már 14 gólos lett a különbség. Ezután zsinórban 5 gólt lőttünk, és az eredmény 38:19-re módosult. Dalma kapufájára és Viki góljára még volt válasza ellenfelünknek, de az utolsó 4 percben Vukmann Viki újabb 7m-est hárított, Forgács Viki (2 gól), Boróka és Réka (1-1 gól) góljaival pedig kialakult a 43:21-es végeredmény.

Erdős Éva: “Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de a szünet után a lányok más felfogásban játszottak. Rengeteg labdát szereztünk védekezésben, amiből gyors gólokat tudtunk lőni, és ez felőrölte ellenfelünket fizikálisan és mentálisan is. Két teljesen ellentétes félidőt produkáltunk, amin mindenképpen változtatnunk kell a jövőben. A 22 gólos különbség dicséretet érdemel, de mindenképpen a helyén kell kezelni.”

A héten a válogatott összetartás miatt nem játszanak a lányok, de az azt követő héten Cegléden folytatjuk a bajnokságot!

Program

🇭🇺 Női felnőtt NBII, déli csoport, 4. forduló
🆚 Ceglédi KCSE – Csepel DSE
🗓 2022.10.09. (vasárnap) 15:00
📍 Helyszín: Abony, Varga István Városi Sportcsarnok

Hajrá lányok, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI