NŐI FELNŐTT ÉRTÉKELŐ: A góllövéssel nem volt probléma

Rájátszás 3. forduló CSDSE- Szombathelyi KKA U19 33-33 (19-20)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Bálint Renáta 5, Pártos Orsolya 3 (2), Csiki Janka 9 Potondi Diána 5 (2), Kerner Tünde 1, Molnár-Gábor Dalma 1.

Csere: Szemző Csillag (kapus), Szabó Réka 1, Kanyik Boróka 2, Kajdácsi Kinga 4, Kiss Gabriella 1, Szalai Kyra 1,

Kiállítás: 14 perc ill. 12perc

Büntető: 6/4 ill. 10/9

Varga Márti: “A rájátszás harmadik mérkőzésén az NB I- es felnőtt bajnokságban pallérozódó Szombathelyi KKA fiataljait fogadtuk hazai pályán. Támadásban Pártos Orsolya és Bálint Renáta góljainak örülhettünk, szépen kidolgozott akcióink végén. Védekezésben és a kapuban adódtak problémáink, minden akciójuk végén gólnak örülhettek a fiatal akadémisták (6-8). A félidő közepén Csiki Janka percei következtek, betörésből és átlövésből is többször volt eredményes. A kapuban első felnőtt mérkőzésén szereplő Szemző Csillag is lehetőséget kapott és védéssel mutatkozott be. Bálint Renáta és Szalai Kyra indításból lőtt góljával lendületet vett a játékunk, de továbbra is nehézségeink voltak a kapuban (13-14). Kanyik Boróka átlövés góljaival tartottuk a lépést, de nem sikerült egalizálni az eredményt.

A második félidő elején a remek napot kifogó Csiki Janka és Kajdácsi Kinga átlövésből lőtt találataival a mérkőzés során előszőr sikerült átvennünk a vezetést (22-21). Védekezésváltásunknak köszönhetően hibára tudtuk kényszeríteni a vasi fiatalokat, de ezekből a labdákból kialakított helyzeteinket nem sikerült gólra, gólokra váltanunk. Kanyik Borókát kétszer állították ki gyors egymás után, ebben a hátrányos szakaszban ellenfelünk visszavette a vezetést (23-24). Kaffka Eszter védése után Csiki Janka szemfüles üreskapuba lőtt góljával ismét egalizáltuk az eredményt (24-24). Fej-fej mellett haladtunk ebben a szakaszban, Potondi Dia átlövés góljára gyors gólkezdésből érkezett a válasz és egy kiállítás (25-26). Kicsit higgadtabb fejjel elkerülhetők lettek volna ezek a 2 perces büntetések. Ebből az emberhátrányból 2 góllal ellenfelünk jött ki jobban (27-29). Hihetetlen küzdelmet hozott a végjáték, 5 perccel a vége előtt Bálint Renáta góljával 30-30-ra alakítottuk az eredményt. Csiki Jankát csak szabálytalanul tudták megállítani, Potondi Dia biztos kézzel értékesített büntetőjével nálunk volt az előny (31-30). Egy szélre kialakított helyzetet értékesített a szombathelyiek fiatal jobbszélsője, ismét döntetlen, ám egy Potondi átlövés góllal ismét vezettünk (32-31). Sajnos nem sikerült kivédekeznünk és Gabnai Alexandra átlövésből egyenlített. Csiki Janka lerohanásból volt eredményes, de a gólkezdésnél nem rendeződtünk kellő időben, így ismét egyenlített ellenfelünk. Utolsó támadásunk időntúli szabaddobással ért véget, amit nem tudtunk gólra váltani. Sajnos Csiki Janka és Bálint Renáta extra teljesítménye sem volt elég mindkét pont megtartására, hihetetlen szívós ellenfelünk sajnos elvitte az egyik pontot, de küzdelemből mindenképpen jelest érdemelnek tanítványaim.”

Következő forduló:

2022.04.03., 18:00 | Mohács, Városi Sportcsarnok

Női felnőtt NBI/B alsóházi rájátszás 4.forduló

Mohácsi TE 1888 – Csepel DSE

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI