NŐI FELNŐTT: Magabiztos szezonkezdés

Felnőtt női csapatunk a tavaszi szezon első mérkőzését Szigetszentmiklóson, a VSK Tököl ellen vívta. A mérkőzés előtt mindenki bízott abban, hogy a két pont végül Csepelre kerül majd, a lányok azonban minden várakozást felülmúltak és végül egy jó iramú, gól gazdag mérkőzésen sikerült legyőzni a rivális Tökölt. Külön öröm, hogy tették mindezt egy nagyon fiatal csapattal, több ősszel húzóembernek számító játékos hiányában.

VSK-Tököl-CSDSE 27-38 (11-19)

Kezdő: Lipovics Gabriella (kapus), Bálint Renáta 2, Kanyik Boróka 5, Kajdácsi Kata 4, Potondi Diána 3, Kerner Tünde 2, Molnár-Gábor Dalma 4.

Csere: Kaffka Eszter (kapus), Kalmár Dóra 1, Friedmann Luca 3, Kajdácsi Kinga 6 (1), Varjú Liliána 5, Sebők Barbara, Csiki Janka, Szabó Réka 2, Szalai Kyra 1,

Kiállítás:16 perc ill. 14 perc

Büntető:10/5 ill. 2/2

Varga Márta:Nagyon vártuk már a bajnoki rajtot. Szigetszentmiklósra látogattunk a VSK Tököl ideiglenes otthonába. Bátran, nagy lendülettel kezdte a mérkőzést fiatal csapatom, hátul Molnár-Gábor Dalma remekül szervezte a védekezést. Támadásban Kanyik Boróka és Kajdácsi Kata volt többször is eredményes. Lipovics Gabriella védéseiből lerohanás gólokkal tudtuk növelni az előnyünket, ebben Potondi Diána, Molnár-Gábor Dalma és Szabó Réka járt élen. Megnyugtató előnnyel vonultunk a szünetre.

A második félidőben pályára lépett az NBI/B Kispest NKK-Vajk csapatából kettős igazolással Varjú Liliána, aki átlövés gólokkal mutatkozott be új csapatában. Kajdácsi Kinga jól szervezte a játékot és betörésből volt többször is eredményes. A második félidő derekán egy páros kiállítást követően kicsit szétesett a védelmünk, de Kaffka Eszter remekül védte a büntetőket, egymás után négyet is sikerült hárítania. A fokozatosan fáradó ellenfelünk csak kiállítások árán tudta megfékezni csapatom támadásait. Az emberelőnyös helyzeteinket nem minden esetben tudtuk gólra váltani, de fokozatosan növeltük az előnyünket. A végjátékban Friedman Luca szélről volt eredményes, végül Kanyik Boróka utolsó másodpercben lőtt átlövés góljával alakult ki a végeredmény.

Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével, csak így tovább!”

Szép volt lányok! A most következő hétvégén a lányok hazai pályán fogadják a Vecsés csapatát. A mérkőzésről élőben jelentkezünk a csarnokból! Hajrá Csepel!