NŐI FELNŐTT NBI/B: A dekoncentrált kezdés után már nem volt esély a győzelemre!

Női felnőtt csapatunk lejátszotta az év első bajnoki mérkőzését az Algyő otthonában. Ősszel, hazai pályán jó mérkőzést játszottak a lányok a szegedi egyesülettel, és most is arra készültek, hogy megnehezítik az ellenfél dolgát, bár a győzelem még mindig bravúrnak számított volna. Azonban ez a terv az összecsapás első 10 perce után kútba esett, amikor az ellenfél már 8-1-re meglépett tőlünk. Innen nem volt sajnos visszaút, hiába játszottak 50 percen keresztül jó mérkőzést lányaink, a rengeteg hiba és rontott ziccer megbosszulta önmagát. Voltak azonban szép momentumok a meccsen és újoncot is avattak a lányok a fiatal Pallagi Rebeka személyében, aki rögtön góllal hálálta meg Varga Márti bizalmát. A héten a Békéscsaba ellen hazai pályán lehet javítani és felkészülni a Tempo elleni nagyon fontos rangadóra!

Kezdő: Lipovics Gabriella (kapus), Kiss Gabriella, Forgács Klaudia 5(2), Kajdácsi Kinga 5 (2), Potondi Diána, Kerner Tünde 1, Molnár-Gábor Dalma 1.

Csere: Vukmann Viktória, Kaffka Eszter (kapusok), Csiki Janka 3, Szabó Réka 4, Kemenczik Martina 3 (2), Szalai Kyra, Kanyik Boróka 3, Pallagi Rebeka 1, Pereznyák Anna.

Kiállítás:10 perc ill.:10 perc

Büntető:2/2 ill.: 6/6

Varga Márti: “Nem kezdtük túl élesen a találkozót, pontatlan befejezéseinkből hamar előnyt szerzett ellenfelünk. A korai időkérés sem hozott változást, elhamarkodott befejezések és kapkodás jellemezte az első tíz percben a játékunkat. Megnyugvást Csiki Janka és Forgács Klaudia góljai jelentettek, harcos játékukkal kiállítást és 7 méterest harcoltak ki. Góljaikkal elkezdtük a felzárkózást. Kanyik Boróka és Szabó Réka bátor befejezéseivel a támadásban sikeresebb periódust zártunk, a védelemből azonban hiányzott az agresszivitás, és a kapuban is nagyon halványak voltunk.

A második játékrészt Forgács Klaudia és Molnár-Gábor Dalma emberelőnyben lőtt találataival kezdtük. Védekezésünkben határozott javulás jelentkezett, hiányérzetem továbbra is a védett labdák számában volt. Nagy örömünkre egy emberelőnyös támadás során góllal mutatkozott be a serdülő korú Pallagi Rebeka a felnőtt mezőnyben. Minden góljukra tudtunk válaszolni, ami örvendetes, de a különbséget jelentősen nem tudtuk csökkenteni. Kemenczik Martina góljaival alakult ki a végeredmény.

Sajnálhatjuk, hogy ilyen dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, mert a játék jelentős részében méltó ellenfelei voltunk a rutinos játékosokból álló algyői csapatnak. A védekezés és a kapusok közötti kapcsolatot mindenképpen javítanunk kell a későbbiekben.”

Következő forduló:
2022.01.29,16:00 | Budapest, Laurencz László Sportcsarnok
Csepel DSE – Békéscsabai ENKSE
A mérkőzés védettségi igazolvánnyal és maszkban megtekinthető a helyszínen!
Belépő ára: 500 ft
Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI