NŐI FELNŐTT NBI/B: A Fradi elleni mérkőzés előtt Forgács Klaudiával beszélgettünk!

Újabb rendhagyó beharangozóval jelentkezünk. Nagy örömünkre Forgács Klaudia, aki közel egy éve szenvedett térdszalag sérülést, a Szeged elleni hazai találkozón újra pályára tudott lépni. Klau visszatérése fergetegesre sikerült, 3 gólja mellett  6 gólpasszt is kiosztott és közel 45 percet tudott pályán lenni. A Fradi elleni mérkőzés előtt vele beszélgettünk a rehabilitációs időszakáról és arról, hogy milyen érzés volt újra a pályán lenni.

A Szeged elleni hazai mérkőzésen majdnem egy év után újra pályára léptél és rögtön húzóembere tudtál lenni a csapatnak! Milyen érzés volt játszani? Amit elterveztél, meg tudtad valósítani?

Elképesztően jó érzés volt ilyen hosszú idő után végre a pályán lenni. Az első gólomig nem is tudatosult bennem, hogy ez már az a mérkőzés amire ezt megelőzően 3 hete készültem. Én úgy készültem erre a mérkőzésre hogy bármennyi játék percet is kapok, én élvezni fogom. Ezért nem is voltak nagy elvárásaim magammal szemben, próbáltam nem elkövetni olyan hibákat amit mondjuk előttem a poszttársaim. Nyilván voltak hibáim de dolgozom rajtuk.

Ha jól tudom az első (és utolsó) komoly sérülésed volt ez. Milyen volt a rehabilitációs időszak?

Igen ez volt az első komoly sérülésem és le kopogom az utolsó is. Így visszagondolva a rehabilitációs időszakra most már nem tűnik olyan hosszúnak, de elképesztően nehéz volt. Főleg a műtét utáni első két hónap mint fizikálisan, mint mentálisan is. Akkor sokszor voltam mély ponton. Majd amikor elkezdtem a Doróhoz (Jakab Dorottya, a csapat gyógytornásza) járni, úgy jöttek vissza pozitív érzékesek és a kisebb sikerélmények amivel egyre gyorsabban telt az idő és közelebbinek éreztem a rehabilitáció végét. Hálás vagyok neki hogy nem csak a térdemmel foglalkozott hanem a lelkemmel is, és természetesen mindenkinek másnak is aki hozzájárult a sikeres rehabilitációmhoz. Természetesen továbbra is tart még a gyógytornás időszak.

Mit vársz magadtól a következő időszakban? Hogy látod a csapat helyzetét?

Szeretném először is visszanyerni a régi formámat, ez rengeteg meló meg idő, de türelmes vagyok és megteszek mindent ennek érdekében. Így, hogy sajnos csak egy pontot sikerült itthon tartanunk, a helyzetünket megnehezítettük de úgy gondolom, hogy van még több ebben a csapatban, fejlődünk és dolgozunk tovább és remélem hogy ez a pályán is visszafog jönni.

Holnap a Fradi fiataljai ellen lép pályára a csapat. Hogyan készül a csapat erre a találkozóra és hogyan készülsz te? Vannak részcéljaid?

Nem feltétlen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de ha azokat a dolgokat amiket megbeszéltünk meg is tudjuk a pályán valósítani, én úgy gondolom, hogy akkor egy nagyon jó mérkőzést fogunk tudni játszani. Továbbra sincsenek nagy elvárásaim magammal szemben, azonban a részcélom ezen a mérkőzésen, hogy múlt hétvégéhez képest javuljon a védekezésem és legalább azt a teljesítményt nyújtsam támadásban mint az előző mérkőzésen. Ezek mellett kiélvezni minden percet amit a pályán tölthetek.

Köszönjük szépen az interjút, sok sikert kívánunk Neked a visszatéréshez!

Következő forduló:
2021.12.03,17:00 | Budapest, Elek Gyula Aréna
FTC U19 – Csepel DSE
A mérkőzés védettségi igazolvánnyal és maszkban megtekinthető a helyszínen!
Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI