NŐI FELNŐTT NBI/B: A visszavágón se sikerült a bravúr a Kispest ellen!

CSDSE- Kispest NKK 31-37 (15-18)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Kiss Gabriella 4, Forgács Klaudia 5, Kajdácsi Kinga 3, Potondi Diána 10 (3), Kerner Tünde 2, Molnár-Gábor Dalma 3.

Csere: Vukmann Viktória (kapus), Kalmár Dóra, Csiki Janka 2, Kiss Virág, Kemenczik Martina, Szalai Kyra, Kanyik Boróka, Bálint Renáta 2,

Kiállítás:4 perc ill.:10perc

Büntető:5/3 ill.: 6/4

Két szélről lőtt találattal kezdtük meg a találkozót, hihetetlen elszántság áradt játékosaimból. Támadásban szép megoldások, pontos befejezések jellemezték a találkozó elejét. Egy elhibázott büntető után kicsit megtorpantunk, de Forgács Klaudia átlövés és Kiss Gabriella szélről lőtt találataival tartottuk a lépést.  Védekezésünk azonban nem volt kellőképpen agresszív, rendre lemaradtunk a befejezéseknél, negyedóra elteltével a kispesti lányoknál volt az előny (7-9). Molnár-Gábor Dalma kiállítása után Potondi Diána átlövésből volt eredményes, azonban üres kapus gólt kaptunk, nem sikerült közelebb kerülnünk ellenfelünkhöz (10-13). Emberelőnybe kerültünk, Kajdácsi Kingát faultolták szabálytalanul, lehetőségünk volt ismételten a zárkózásra, de a befejezésig nem sikerült eljutnunk, mert technikai hibát vétettünk, sőt a visszarendeződésünkkel is nehézségeink voltak. Ezt a nagyon fontos periódust ellenfelünk nyerte, ami egy kicsit elbizonytalanította tanítványaimat.  Kerner Tünde és Potondi Diána utolsó másodpercben lőtt góljával alakítottuk ki a félidei eredményt (15-18). A szünetben a védekezésben, a visszarendeződésben és a kapusteljesítmény javulásában kértem többet tanítványaimtól.

Csiki Janka és Forgács Klaudia betörésből lőtt góljainak örülhettünk, de a védekezésünkben nem történt előre lépés, minden támadásukat góllal fejezett be rutinos ellenfelünk (18-21). Egy kicsi ritmusváltás követően Molnár-Gábor Dalma indítás góljával és Potondi Diána szabaddobásból lőtt átlövésgóljával 22-23-ra zárkóztunk. Két egymást követő védekezésünket is szabálytalannak ítélték a játékvezetők, a büntetőket Szabó Edina könyörtelenül értékesítette (22-25). Kajdácsi Kinga átlövés gólja után ismét túljártak az eszünkön és beálló pozícióból kaptunk gólt (24-25). Szalai Kyra kiállítása nem könnyítette meg védőim dolgát. Ebből a periódusból 2-1-es pozitív mérleggel sikerült kijönnünk, de csak a zárkózásra volt elég (27-31).

A tőlünk megszokott szívóssággal küzdöttünk a mérkőzésen, Potondi Diána, Forgács Klaudia kiemelkedő teljesítményt nyújtott támadásban. Jobb képességű csapat ellen maradtunk alul, mégis erős hiányérzetem van a többi játékosom teljesítménye kapcsán, elsősorban a védekezés terén.