NŐI FELNŐTT NBI/B: Bátor játék a bajnokaspiráns otthonában

Női Felnőtt NBI/B bajnoki mérkőzés, 10.forduló | Eszterházy SC – Csepel DSE 26-20 (11-14) 

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Kiss Gabriella 2, Potondi Diána 5 (3), Kajdácsi Kinga 3 Csiki Janka 2, Kerner Tünde 1, Molnár-Gábor Dalma 2

Csere: Vukmann Viktória (kapus), Kiss Virág 3, Farkas Flóra 1, Kanyik Boróka, Pervein Orsolya, Rippel Tamara, Csányi Lili 1.

Kiállítás: 4 perc ill. 2 perc

Büntető: 5/5 ill. 5/3

Varga Márti: Nagyon harcosan kezdtük a találkozót, védekezésben nem ismertünk lehetetlent. Büntetőből lőtt 2 góljával (5-3) vezetett ellenfelünk az első tíz percben. Nagyon szívósan játszottunk, a pontatlan befejezéseink sem szegték kedvünket. Negyedóra játék után Csiki Janka betörésből szerzett 7 méterest, Potondi Diána higgadtan értékesítette, ezzel 6-6-ra zárkóztunk. Ellenfelünk azonnal időt is kért, kollégám hallhatóan nem volt megelégedve csapata teljesítményével. Védekezésváltásuk egy picit megzavart minket, két egymást követő hibánkat használták ki. Kaffka Eszter indításból védett egy ziccert, amivel nem lett 3 gólos a hátrányunk (8-6). Ezután Molnár-Gábor Dalma átlövésből volt eredményes, folyamatosan ott lihegtünk a nyakukon, Kiss Virág betörésből lőtt góljával pedig előszőr vezettünk a mérkőzés során. Óriási hittel játszottunk, öröm volt nézni védekezésben a párharcokat, a besegítéseket. Ebben a szakaszban nem igazán látszott a két csapat helyezései közti különbség. Fantasztikus szurkolóink hazai hangulatot teremtettek az egyetemi csarnokban. Kajdácsi Kinga és Kerner Tünde góljaival 8-11 re alakítottuk az eredményt. Nagyon sok energiát vittünk a védekezésünkbe, többször passzív játékra kényszerítettük az egri lányokat. Kiss Virág átlövésből, Potondi Diána pedig betörésből volt eredményes a félidő utolsó percében, 11-14 -re alakítva ezzel a félidei eredményt.

Fotó: Szepesi Áron, Eszterházy SC

A második játékrészben szemmel láthatóan sebességfokozatot kapcsolt ellenfelünk. Védekezésük agresszívebb lett, passzívabb lett a támadójátékunk és sokkal nehezebben jártunk túl a kapuban a rutinos Nagy Éva eszén. Ezekből a védett labdákból kontratámadásokkal és két büntetőgóllal a 6. percben kiegyenlített ellenfelünk (15-15). Vitt a szívünk előre, védekezésben és a kapuban tudtuk még hozni az első félidei színvonalat, de támadójátékunk erősen visszaesett. Egy 6 perces gólcsend következett, nem tudtuk kihasználni a ziccereinket és az átlövéseink pontosságával is adódtak problémák. Farkas Flóra és az első felnőtt mérkőzését játszó Csányi Lili góljaival még ki tudtunk egyenlíteni, de láthatóan elfáradtunk (17-17). Elhibázott átlövéseink után rendre indításgólokat kaptunk. A második félidő végjátékára magabiztos előnnyel fordult rutinosabb ellenfelünk (24-18). Kajdácsi Kinga két megmozdulásából született góljaink csak a szépítésre voltak elegendők.

Nagyon bíztató 40 percet játszottunk a feljutásra is esélyes egriek otthonában. Gratulálok tanítványaimnak a példaértékű szorgalmukhoz, hozzáállásukhoz!

Fotó: Szepesi Áron, Eszterházy SC

Szurkolóinknak hálásan köszönjük a biztatást! Számítunk rájuk a vasárnapi PC Trade Szeged elleni sorsdöntő hazai mérkőzésünkön!

Következő forduló: 

2021.11.28.,16:00 | Csepel, Laurencz László Sportcsarnok, Csepel DSE – PC Trade Szegedi NKE

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal és maszkban megtekinthető a helyszínen! A belépő ára egységesen 500 ft, az egyesület sportolóinak ingyenes a belépés!

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI