NŐI FELNŐTT NBI/B ÉRTÉKELÉS: Fantasztikus kezdés, hatalmas küzdelem

Hajdúnánás SK – Csepel DSE 29-27 (14-13)

Kezdő: Kaffka Eszter 2 (kapus), Kiss Gabriella 3, Potondi Diána 4, Kajdácsi Kinga 6(3), Csiki Janka 1, Farkas Flóra 2, Molnár-Gábor Dalma 2

Csere: Lipovics Gabriella (kapus), Kiss Virág1, Kemenczik Martina, Kanyik Boróka, Pervein Orsolya 4 (2), Kerner Tünde 1, Balogh Viktória 1, Szalai Kyra.

Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc

Büntető: 5/3 ill. 8/5

Varga Márti: “Hihetetlen vagányan és hatalmas lendülettel kezdtük a mérkőzést, Kiss Gabriella és Kajdácsi Kinga góljaival, valamint Kaffka Eszter üreskapus találatával 4-2-re vezettünk a 7. percben. Kettős emberhátrányba kerültünk, de egy büntetőből kapott góllal jöttünk ki ebből a nehéz szakaszból. Potondi Diána találataival növelni tudtuk az előnyünket (5-8).

Nehézséget a Vámosi Panna elleni hatékony védekezés jelentette. Molnár-Gábor Dalma szemfüles góljaival magabiztos előnyre tettünk szert az első negyedórában (6-10). Ellenfelünk időkérése és védekezés váltása kissé megzavarta fiatal csapatomat, az eladott labdáinkból zárkózott a Nánás (9-10). Az időkérésünket követően sem változott a játékunk, indokolatlan kapkodás jellemezte ezt a szakaszt.  Csiki Janka második kiállítása alatt kiegyenlített a hazai csapat és beállóból lőtt találatukkal a vezetést is sikerült átvenniük. Kajdácsi Kinga büntetőből volt eredményes, ezzel kialakította a félidei eredményt (14-13).

A szünetben próbáltam megnyugtatni a lányokat és a cserejátékosoktól kértem sokkal hatékonyabb támadójátékot. Pervein Orsolya és Csiki Janka percei következtek, előbbi beállóból, utóbbi betörésből volt eredményes. Kimaradt szélső ziccerek, kimaradt büntető kétgólos hátrányban, ami láthatóan megviselt minket, megint elkezdtünk kapkodni (17-15). Az időkérés után sem sikerült megtalálnom azt az összetételű támadósort, aki veszélyt jelentett volna ellenfelünk kapujára. Vitt előre a szívünk, de két gólnál közelebb nem sikerült kerülnünk a hazai pálya minden előnyét élvező nánási lányokhoz. A gyors lábú Csiki Janka kiállítása igen rosszul érintett minket támadásban. A végjátékban ismét büntetőt hibáztunk, amit ellenfelünk azonnal góllal honorált, 27-26 helyett 28-25.  Az utolsó percben Kaffka Eszter jól vette észre, hogy kapuskollégája a szaggatott vonalukon helyezkedik el, zseniális íveléssel lőtte a 27. gólunkat.

Megint nagyot küzdött csapatom, ismét voltak kimagasló egyéni teljesítmények, de ez kevés az idegenbeli bravúrhoz. Hiányérzetem néhány belső pozícióban játszó játékosom teljesítményével kapcsolatban van, de dolgozunk ezek kijavításán.”

Következő forduló:

Női NBI/B Keleti csoport, 10.forduló | Eszterházy SC – Csepel DSE

2021.11.20. 18:00, Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnok, Eger

Belépő ára: 500 ft

Hajrá lányok, hajrá Csepel! 💙❤️ #csakaXXI