NŐI FELNŐTT NBI/B: Nem sikerült pontot szerezni a listavezető Gárdony ellen!

Női felnőtt NBI/B rájátszás 1. forduló Csepel DSE- Gárdony- Pázmánd NKK 25-28 (11-16)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Szabó Réka 3, Kanyik Boróka 1, Kajdácsi Kinga 7 (3), Potondi Diána 2, Kerner Tünde 1, Molnár-Gábor Dalma.

Csere: Vukmann Viktória (kapus), Kiss Gabriella 2, Csiki Janka 1, Pártos Orsolya 3 (3), Kajdácsi Kata 3, Farkas Flóra 2, Szalai Kyra,

Kiállítás: 12 perc ill. 10perc

Büntető: 7/6 ill. 4/3

Varga Márti: “A rájátszás első mérkőzésén az alsóház listavezetőjét a Gárdony-Pázmánd NKK csapatát fogadtuk hazai pályán. Nagy örömünkre újra játékra jelentkezett Pártos Orsolya és Kajdácsi Kata, mindkettőjük teljesítménye jó irányba befolyásolta a mérkőzés végeredményét.

Kerner Tünde és Szabó Réka szélről lőtt góljaival 4-4 volt a mérkőzés első tíz perce. Néhány pontatlan befejezés, kapufán csattanó átlövés, korai kiállítás elég volt, hogy ellenfelünk indításból lőtt találataival magához ragadja a vezetést (6-10). Védelmünknek komoly kihívást jelentett az NB I-es rutinnal rendelkező irányító, Becséri Kitti semlegesítése, egymás után szerzett találataira, Kiss Gabriella szélről, és Pártos Orsolya büntetőből lőtt góljaival tudtunk csak válaszolni. Kaffka Eszter védését követően a fiatal Farkas Flóra találatával alakítottuk ki a félidei eredményt (11-16).

Több rendezetlen védelem elleni játékot és határozottabb, keményebb védekezést kértem a tanítványaimtól a szünetben. Kajdácsi Kinga és Csiki Janka betörésből voltak eredményesek, a lerohanásaink befejezéseinél azonban nem tudtunk túljárni a remek napot kifogó Vajk Eszter eszén. Az időkérést követő védekezésváltás hatékonynak bizonyult, több hibára kényszerítettük rutinos ellenfelünket és ezekből a labdákból Kajdácsi Kata és Szabó Réka góljaival csökkentettük a hátrányunkat. A végjátékban Kajdácsi Kinga biztos kézzel értékesített büntetőivel két gólra sikerült felzárkóznunk (25-27). Egy büntetőből kapott góllal alakult ki a végeredmény.

Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy a hibák ellenére az utolsó percig oroszlánként küzdöttek és mindent megtettek ma a győzelemért! Ilyen bátor játékkal és ilyen hihetetlen szurkoló táborral közel vagyunk a pontszerzéshez.”

Következő forduló:

2022.03.20., 11:00 | Győr, Kiskút Liget, Győri Audi Aréna

Női felnőtt NBI/B alsóházi rájátszás 2.forduló

Győri Audi ETO KC U19 – Csepel DSE

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI