NŐI FELNŐTT NBI/B: Oroszlánként küzdött a csapat, de végül egy góllal alulmaradt!

Csepel DSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 23-24 (10-13)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Kiss Gabriella 1, Potondi Diána 5, Kajdácsi Kinga 5, Kiss Virág, Farkas Flóra 3, Molnár-Gábor Dalma 1.

Csere: Lipovics Gabriella, Vukmann Viktória (kapusok), Kemenczik Martina, Bálint Renáta 2, Kanyik Boróka 1, Pervein Orsolya 3 (2), Csiki Janka 1, Kerener Tünde 1, Szalai Kyra.

Kiállítás: 4 perc ill. 0 perc

Büntető: 4/2 ill.  5/3

Varga Márti: Nagyon koncentráltan kezdtük a mérkőzést, Farkas Flóra és Kajdácsi Kinga góljaival vezettünk. (3-2) Nehézséget az átlövők semlegesítése jelentett, Kenyeres Barbara góljaival egyenlített ellenfelünk. Potondi Dia átlövésből lőtt bombája után a 8. percben ismét nálunk volt az előny. A következő szakaszban elkezdtünk kapkodni, eladott labdák és technikai hibák jellemezték játékunkat. Rutinos ellenfelünk kíméletlenül kihasználta ezeket, Moharos Vivien indításgóljaival náluk volt az előny (6-8). Az időkérés után elég hamar emberhátrányba kerültünk. 12 perc után sikerült ismét gólt szereznünk és zárkóznunk (7-10). A kapuban Kaffka Eszter ismét remekelt, tartást adva ezzel a csapatnak. Farkas Flóra 3. góljával is csak csökkenteni tudtuk a hátrányunkat.

A szünetben sokkal lendületesebb támadójátékot kértem tanítványaimtól és a technikai hibák csökkentésében láttam a lehetőséget az oroszlán bajuszának meghúzogatására.  Csiki Janka és Bálint Renáta gyors góljaival ismét ott lihegtünk a nyakukban (12-13). Molnár-Gábor Dalma kiállítása alatt ismét két gólt lőtt ellenfelünk (12-15). Szívósan zárkóztunk Pervein Orsolya góljával ismét csak két gól volt a különbség. Kaffka Eszter lehúzta a rolót. Két szélső ziccerünk maradt ki, majd egy Lipovics Gabi 7 méteres védés következett, ahol sajnos a kipattanónál nem voltunk elég gyorsak (14-18). Először volt ilyen nagy különbség a két csapat között. Vitt előre a szívünk, néha azért jó lett volna gondolkodni is, mert a szépen kialakított helyzeteinket nagyon bután fejeztük be. Kajdácsi Kinga betörés góljaival ismét 2 gólra zárkóztunk. Magával ragadó volt csapatom elszántsága (18-20). Neves ellenfelünk nem tudott jelentős előnyre szert tenni. A végjátékra is maradtak izgalmak, Potondi Diána góljai azonban csak a szépítésre voltak elegendőek. 23-24 lett a vége, ami rendkívül hízelgő eredmény, mégis úgy érzem néhány játékosom gyenge teljesítménye erősen befolyásolta csapatom teljesítményét.

Következő forduló:

Női NBI/B Keleti csoport, 9.forduló | Hajdúnánás SK – Csepel DSE

2021.11.14. 18:00, Hódos Imre Városi Sportcsarnok, Hajdúnánás

Belépő ára
Felnőtt: 800.-Ft
Diák, Nyugdíjas: 400.-Ft

Hajrá lányok, hajrá Csepel! 💙❤️ #csakaXXI