NŐI FELNŐTT NBII BESZÁMOLÓ: Elvitte a bajnoki pontokat a Budaörs a lányok elől.

Női NB II. bajnoki mérkőzés, 6. forduló | Moyra-Budaörs Handball U22 vs. Csepel DSE 33 : 28 (12 : 15)

Időpont: 2022.11.12 – 14 óra

Helyszín: Budaörs Városi Sportcsarnok – 60 néző

Összeállítás: Mistina Fanni (kapus) 2 gól – Szijártó Helga 4 gól, Csiki Janka 3 gól, Vad Anna 6 gól, Kajdácsi Kata 6 gól, Kanyik Boróka 3 gól, Forgács Viktória 1 gól

Cserék: Molnár-Gábor Dalma, Szécsi Adrienn, Vajda Luca 2 gól, Lipovics Gabriella kapus, Szabó Réka, Biszák Aletta, Nagy Andjela 1 gól, Rippel Tamara

Az előző mérkőzésekhez képest volt változás a csapat összetételében, hiszen már számíthattunk a sérülésből visszatérő Csiki Janka, és a nyáron érkezett Nagy Andjela játékára. Kajdácsi Kinga betegség, Vukmann Viki pedig sérülés miatt hiányzott.

A mérkőzést Janka kapufája nyitotta, majd Kata szemfülességének köszönhetően egy labdaszerzés után sikerült gólt lőni. 1:47-nél jött a válasz, majd 3 percig egyik csapat sem tudott eredményes lenni. 7:50-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, 5-4 volt az eredmény a javunkra. Innen Fanni védéseinek is köszönhetően zsinórban 3 gólt tudtunk lőni, amire jött is az időkérés a túloldalon, majd ellenfelünk 7:6-os támadási rendszerre váltott. Anna ziccer és 7m-es gólja után sikerült 10-4-re elhúznunk. Kata megpróbálkozott egy egészpályás gólszerzéssel, de sajnos kapufa lett a vége, így 13:56-kor tudott ellenfelünk hosszú idő után újra gólt lőni. A félidő közepén Janka kiállítását sikerült megúszni kapott gól nélkül. Hiába lőtt Anna üreskapus gólt, ellenfelünknek a 21. percben sikerült felzárkóznia 2 gólra, így 12-10-es eredménynél időt kértünk. Vajda Luca és Helga góljait a túloldalon 2 értékesített 7m-es követte, de az utolsó 5 percben már csak Luca volt eredményes 7m-esből, így a félidőt 15-12-es előnnyel zártuk.

A második félidő is a mi gólunkkal kezdődött, mégpedig Helga révén, de sajnos mindig jött rá válasz, így nem tudtuk növelni az előnyünket. A 36. percben kapusunknak, Fanninak is sikerült az üres kapuba gólt lőni, 19-16 volt az állás a javunkra. Innentől viszont 10 percen keresztül képtelenek voltunk betalálni, ellenfelünk pedig minden lehetőségét kihasználta, így megfordították az eredményt, és átvették a vezetést 3 góllal. Sajnos az időkérés sem segített, ziccereket hibáztunk, labdákat adtunk el, a védekezésünk szétesett, és újabb 3 gólt kaptunk. Ettől kezdve csak futottunk az eredmény után, és bár az 58. percben 4 gólra csökkent a hátrányunk, az egész pályás emberfogással sem volt esélyünk arra, hogy még közelebb kerülhessünk ellenfelünkhöz.

Erdős Éva: “Nagyon fontos 2 pontot veszítettünk Budaörsön. Nagyjából 20 percig játszottunk elfogadhatóan, amivel egyetlen mérkőzést sem lehet megnyerni.”

Következő forduló programja

🇭🇺 Női felnőtt NBII, déli csoport, 7. forduló
🆚 Csepel DSE – TFSE
🗓 2022.11.19., szombat, 16:00
📍 Helyszín: Csepel, ÁMK Sportcsarnok

Hajrá lányok, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI