NŐI FELNŐTT NBII: Nehezen indult, de végül sikerült megszerezni az első bajnokin az első győzelmet!

Női felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 1. forduló | Csepel DSE – Ferencvárosi TC 37-29 (19-15)

Időpont: 2022.09.10. – 16 óra

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok, Csepel – 150 néző

Összeállítás: Mistina Fanni (kapus) – SZIJÁRTÓ Helga 6 gól, Kanyik Boróka 2 gól, SZÉCSI Adrienn 6 gól, Molnár-Gábor Dalma, VAJDA Luca 6 gól, FORGÁCS Viktória 5 gól

Cserék: Szabó Réka 2 gól, VAD Anna 6 gól, VUKMANN Viktória kapus, KAJDÁCSI Kata 3 gól, Biszák Aletta 1 gól, Pallagi Rebeka, Rippel Tamara

Szombaton lejátszotta első bajnoki mérkőzését női felnőtt csapatunk, méghozzá hazai pályán. A lányok az NBII-es déli csoport egyik legfiatalabb együttesét fogadták az FTC fiataljai személyében. A hangulat garantált volt, hiszen tudtuk, hogy szurkolóink is nagyon várták már a rajtot, aminek – szokásukhoz híven – meg is adták a módját.

Csapatunk idegesen, sok hibával (főleg védekezésben) kezdte a mérkőzést, ellenfelünk viszont meglepően bátran és eredményesen kézilabdázott, így a 4. percben már 3 gólos hátrányba kerültünk. Vajda Luca és Kanyik Boróka góljaival sikerült felzárkózni, így a 9. percben már egyenlő volt az állás. Innen egészen a 20. percig felváltva estek a gólok, kiegyenlített küzdelem folyt a pályán.

Ekkor időt kértünk és cseréltünk, ami frissítést hozott a játékunkba. 26:28-nál (16:14-es vezetésnél) emberhátrányba kerültünk, ami nem törte meg a csapatot, és Vukmann Viki védéseivel illetve fegyelmezett emberelőnyös játékkal 4 gólra növeltük a különbséget. Vad Anna 7m-es gólja és 2 újabb fontos védés zárta az első félidőt, így 19:15-ös előnnyel mentünk be az öltözőbe.

A szünetben átbeszéltük a hibákat, rendeztük a sorainkat, de a 32. percben Vajda Luca kiállítása után ellenfelünk felzárkózott 19:17-re. Ekkor Szijártó Helga gyorsan válaszolni tudott, illetve emberelőnyben Vad Anna is betalált, így a 35. percben ismét 4 gól volt a különbség a javunkra. A 37. percig egyik csapat sem tudott eredményes lenni, de újabb emberhátrányunk ellenére 37:05-nél Szécsi Adri bomba góljával a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége alakult ki, 22:17-re módosult az eredmény. Vukmann Viki védéseivel tartani tudtuk az 5 gólos előnyünket, sőt, a 42. percben Szécsi Adri újabb találatával már 6 góllal vezettünk. Innentől egyértelműen csapatunk dominált a pályán, és újabb remek védésekkel, gyors és szemfüles gólokkal, szépségdíjas megoldásokkal az 52. percben már 32:23-ra elhúztunk ellenfelünktől. Ezután felváltva estek a gólok, és 59:32-nél Szijártó Helga indításból lőtt góljával kialakult a 37:29-es végeredmény.

A találkozón minden játékosunk pályára lépett, ami külön öröm számunkra. Extrát nyújtott Vukmann Viki a kapuban és Vad Anna beállóban. Kiemelkedett a mezőnyből Szijártó Helga, Szécsi Adri, Vajda Luca, Forgács Viki, és a többiek is nagyon sokat hozzátettek a sikerhez támadásban és/vagy védekezésben. Mindenkit maximális dicséret illet.

A mérkőzésről a csapat edzője, Erdős Évi és a meccs egyik legjobbja, Vukmann Viktória nyilatkozott.

Erdős Éva:Nagyon boldog vagyok, hogy hazai pályán sikerült győzelemmel bemutatkoznunk. Remek hangulatú mérkőzés volt köszönhetően lelkes szurkolótáborunknak, nagy élmény volt ilyen hangulatban játszani. A lányok a kezdeti idegességet levetkőzve a 2. félidőben már egy magabiztosabb játékot produkáltak. Sok jó egyéni teljesítmény és csapatmunka eredménye ez a siker, ami reméljük lendületet ad további feladatainkhoz.”

Vukmann Viktória: “Nagyon örülök, hogy sikerült itthon tartanunk a két pontot a Fradi fiataljaival szemben a bajnokság első fordulójában. Ahogy arra számítottunk a mérkőzés gyors, lendületes tempóban zajlott, amivel sikerült felvennünk a harcot és lerohanásainkkal át tudtuk venni a mérkőzés irányítását. Voltak még hibáink, de sikerült kihasználni, hogy ezúttal mi számítottunk a rutinosabb csapatnak, és a csapat minden tagja nagyot küzdött. Szurkolóinknak ezúton is köszönjük a mindenkori bíztatást!”

A lányok a héten idegenben, péntek este lépnek pályára az Érd ellen!

Program

🇭🇺 Női felnőtt NBII, déli csoport, 2. forduló
🆚 Érd U22 – Csepel DSE
🗓 2022.09.16. (péntek) 18:30
📍 Helyszín: Érd, Batthyányi Ált.isk. sportcsarnok

Hajrá lányok, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI