NŐI FELNŐTT: OSZTÁLYOZÓ ÉRTÉKELŐ, AMIKOR AZ ÁLMOK VALÓRA VÁLNAK

Rinyamenti KC-CSDSE 23-25 (11-12)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Szabó Réka 4, Balogh Vivien 2 (1), Kajdácsi Kinga 11 (5), Kajdácsi Kata 1, Kerner Tünde 1, Molnár-Gábor Dalma 1.

Csere: Lipovics Gabriella, Vukmann Viktória (kapus), Kanyik Boróka 2 (1), Kalmár Dóra 1, Farkas Flóra 1, Bálint Renáta 1, Csiki Janka, Szalai Kyra,.

Kiállítás: 22 perc ill. 14 perc

Büntető: 4 /4 ill. 9/6

Varga Márti: “Hihetetlen hangulat fogadott minket az Érd Arénában a 2020-21-es bajnokság osztályozó mérkőzésén. Mindig nagyon lelkes szurkolóink hazai környezetet teremtettek számunkra ezen a nagyon fontos találkozón.

Alaposan felkészültünk NBI/B-s ellenfelünkből erre a sorsdöntő találkozóra. Rendkívül fegyelmezett védekezéssel, Kaffka Eszter védéseivel és az ebből lőtt lerohanás gólokkal hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a 8. percben 0-4 volt az állás. Hihetetlen energiákat mozgósítottunk. Ellenfelünk a 10. percben időt kért, és csak ezután sikerült belőnie az első gólját, büntetőből. Mi diktáltuk a tempót és ez láthatóan megzavarta a rutinos Nagyatádot. A 14. percben Kajdácsi Kinga megkapta a második kiállítását, ami után alaposan átalakítottuk a védelmünket. Ebben a periódusban adódtak nehézségeink, de hitünk és lendületünk töretlen maradt akkor is, amikor ellenfelünk durva védekezéssel próbált megfélemlíteni minket. Az emberelőnyös befejezéseink pontatlanok voltak, emiatt kisebb megingás volt a támadójátékunkban. Ellenfelünk szívósan zárkózott, az eksztázisban játszó Kajdácsi Kinga betörés és Kalmár Dóra emberhátrányban lőtt átlövés góljával ismét nálunk volt az előny és ezzel az eredménnyel mentünk a szünetre is (11-12).

A második félidőt emberhátrányban kezdtük, amit ellenfelünk gyorsan kihasznált és kiegyenlített. Ezután Csiki Jankát csak szabálytalanul tudták megállítani, ami miatt emberelőnybe kerültünk. A serdülő Farkas Flóra és Bálint Renáta szélről szerzett találataival ismét 2 góllal vezettünk. Fej-fej mellett haladt az eredmény. Nagyon koncentrált volt a védekezésünk, és Kaffka Eszter ziccer védése ismét önbizalmat adott fiatal csapatomnak. Sok volt a hiba mindkét oldalon, de a szívünk mindig a helyén volt. Balogh Vivien kiállítása miatt ismét létszámhátrányba kerültünk, amit nem sikerült kivédekezni, így megint egál volt az eredmény. Egy emberelőnyben elhibázott ziccer után gólt kaptunk, ekkor a mérkőzés során először vezetett ellenfelünk (18-17). Balogh Vivien átlövésből volt eredményes, így gyorsan kiegyenlítettünk. Hihetetlen izgalmakat hozott az utolsó 15 perc, egy percig sem adtuk fel, minden labdáért megküzdöttünk. 20-20-nál Szalai Kyra felnőtteket meghazudtoló rutinnal fogta össze védelmünket és kényszerítette hibára a Rinyamenti KC legeredményesebb játékosát, Kovács Dorinát. Kaffka Eszter két ziccer védéssel tartotta meccsbe csapatomat. Szabó Réka lerohanásból szerzett szélső góljával ismét nálunk volt az előny. Heroikus küzdelem folyt a pályán minden egyes faultért, kipattanóért. Bámulatos volt a csapatom küzdeni tudása. Lassan peregtek a percek, 8 perccel a vége előtt ismét kiegyenlített ellenfelünk. A végjátékkal járó feszültséget nehezen viselték az ellenfél játékosai és a kispadon elkövetett fegyelmezetlenség miatt kiállítást kaptak az 54. percben. Kajdácsi Kingát ismét csak szabálytalanul tudták megállítani, büntetőhöz jutottunk, amit higgadtan értékesített Kinga. Nagy fegyvertény volt, hogy ezt az emberelőnyt 2-1-re megnyertük (22-24). Két butaság után mi kerültünk emberhátrányba. Kaffka Eszter bravúros ziccer védése után 1 perc 25 másodperccel a vége előtt időt kértünk, 41 másodperc volt még a hátrányunkból. Semmihez sem hasonlítható izgalmak következtek, egy fejre ütés után kiállítás következett ellenfelünknél. Azonos létszámban 5-5 ellen támadhattunk az utolsó percen belül. Kajdácsi Kinga betörésből lőtt találatával 23-25 re alakult az eredmény, megnyertük a mérkőzést és jövőre egy osztállyal feljebb folytatjuk!!!

Gratulálok a lányoknak, fantasztikusak voltak!

Köszönöm mindenkinek, aki segítette a munkánkat!”

NB I/B JÖVÜNK!