NŐI FELNŐTT: Végre pályára lép felnőtt női csapatunk is!

Több mint fél év, és egy hét kényszerpihenő után lép pályára felnőtt női csapatunk. A lányok nem lehetnének ennél motiváltabbak, már nagyon várja mindenki a holnapi bajnoki rajtot. A heti edzésmunka jó előjeleket mutatott, de ennek holnap a pályán is látszódnia kell. Az idei játékosállomány képes lehet arra, hogy az év elején kitűzött célokat elérje, de csakis akkor, ha ez párosul szorgalommal és bátorsággal. Holnap a lányok Abonyban, a Cegléd vendégeként lépnek pályára. Tavaly ilyenkor 4 góllal nyerni tudtunk, reméljük ezt holnap is meg tudja ismételni a csapat! A felkészülésről és a mérkőzésről Varga Márta vezetőedző, illetve Molnár-Gábor Dalma, a csapat egyik legmeghatározóbb tagja nyilatkozott.

Varga Márta: “A felkészülés nyolc hete alatt 64 foglalkozást tartottunk, amelyben 7 felkészülési mérkőzést játszott felnőtt csapatom. Minden tekintetben remek hetet töltöttünk el Szarvason, ahol napi 3 edzéssel készültünk a 2020/21-es bajnoki szezonra. Itt elsősorban a képességfejlesztő edzések domináltak,de lehetőségünk volt egyéni-és kapus képzésekre, illetve teszt mérkőzéseket is játszottunk. A csapatépítés szempontjából, a fontos csapatmegbeszéléseken túl, játékokat szerveztünk, illetve az új játékosok avatása is jó hangulatúra sikeredett. A feltételek és körülmények kiválóak voltak, a csarnok, a kondi terem és a sportpálya is minden igényt kielégítően szolgálta a felkészülésünket. A munka az előre tervezett ütemben haladt, minden feladatot végre tudtunk hajtani. Az állóképesség fejlesztés területén, mind az aerob, mind az anaerob területen óriási segítséget jelentett a Polárral való mérés. A munkát a csodálatos Laurencz László sportcsarnokban folytattuk tovább napi két edzéssel. Óriási előrelépés,hogy szakmai munkát gyógytornász illetve masszőr is segítette. Ebben a szakaszban már a taktikai feladatok is bekerültek az edzéstervbe,védekezésben és támadásban is sikerült előre lépnünk a páros-hármas kapcsolatok területén is. A csapattaktikai feladatok folyamatos gyakorlására jó lehetőség adódott a már 2. alkalommal megrendezett Csepel DSE kupán,ahol NBI/B-s ellenféllel is megmérettük tudásunkat. A torna megnyerése irányt mutat a további munkánkhoz. Fantasztikus érzés volt 5 és fél hónap után újra élvezni szurkolóink buzdítását! Ugyan kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták a felkészülés utolsó fázisát, de ezeket igyekszünk megoldani. Nagyon nagy örömömre szolgált, hogy végre igazi versenyhelyzet alakult ki a csapaton belül. Minden felnőtt játékosom a maximumot hozta ki magából és jó úton haladunk az új játékosok beépítésében is,de rengeteg feladat vár még ránk. Izgatottan várjuk, hogy végre mi is elkezdhessük a bajnokságot és a versenytársaink nyomába eredhessünk. Ugyan egy hetet ki kellett hagynunk a vírushelyzet miatt, de azt gondolom ez még nagyobb motivációt ad a csapatomnak, mindenki szeretne már pályán lenni.”

Molnár-Gábor Dalma: “Határozott célokkal vágtuk neki az idei felkészülésnek és ennek megfelelően keményen és kitartóan edzettünk az elmúlt most már 2 hónapban (és persze ez továbbra is így lesz). Úgy érzem a megfelelő fizikai állapot megszerzése és a technikai, taktikai felkészülés mellett sikerült a csapatnak is eggyé kovácsolódnia. 1-2 edzés elmaradt, 2 meccsünket elhalasztották, de ez nem változtat semmin, nem állunk meg, nem lankad a lelkesedésünk, mert a célunk még mindig ugyanaz, megnyerni a bajnokságot. Hiszek abban, hogy megfelelő hozzáállással, kitartással és magabiztossággal mindenki ki fogja tudni hozni magából a maximumot, élvezni tudja majd a játékot és akkor egy fantasztikus szezont tudhatunk majd magunk mögött. Már nagyon várjuk, hogy a hétvégén Cegléd ellen pályára léphessünk és mi is megkezdhessük az idei szezonunkat. A győzelemhez a fegyelmezett, kemény védekezés és eredményes támadójáték mellett elengedhetetlen lesz a csapatmunka, hogy egymást támogatva, közösen haladjunk a felkészülés elején kitűzött célunk felé.”

Aki tud, menjen Abonyba szurkolni a lányoknak, a mérkőzés 13:30-kor kezdődik a Varga István Városi Sportcsarnokban! Együtt sikerülni fog!

Hajrá Csepel!