NŐI FELNŐTT&IFI: Hétközi vereség, hétvégi magabiztos játék és újabb két pont!

A hétvégén az Női NBII déli csoportjának 9. fordulójában csapatunk az fiatal érdi lányokat fogadta hazai pályán, a Laurencz csarnokban. A mi lányaink sorozatban a 8. győzelmükre készültek, amit aztán magabiztosan meg is szereztek. Ezzel 17 ponttal vezetik a tabellát és valószínűleg a tavaszt is a dobogó felső fokáról várhatják majd. Addig még van két forduló, amit reméljük gond nélkül le tudnak játszani a lányok.

Csepel DSE – Érdi Sport KFT. U22 28-16 (15-10)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Bálint Renáta 4, Forgács Klaudia 6, Pártos Orsolya 3 (1), Kanyik Boróka 4 (2), Kerner Tünde 1, Molnár-Gábor Dalma 2.

Csere: Lipovics Gabriella (kapus), Pereznyák Anna 2, Markos Réka 3, Kalmár Dóra 1, Friedman Luca 1, Sebők Barbara, Csiki Janka 1 (1).

Kiállítás: 4 perc ill. 2 perc

Büntető: 5/3 ill. 7/5

Varga Márta: “Nagyon bátran kezdte a mérkőzést fiatal ellenfelünk. A védekezésünkben adódtak problémák, de a felállt fal elleni támadójátékunk kiválóan működött. Forgács Klaudia és Kanyik Boróka átlövésből voltak eredményesek, Bálint Renáta pedig remekül használta ki gyorsindításos helyzeteit. Pártos Orsolya gólpasszait gólra tudtuk váltani, így 5 gólos előnnyel fordultunk.

A második félidőben Markos Réka volt megállíthatatlan. A fokozatosan fáradó ellenfelünk csak kiállítás árán tudta megfékezni csapatom támadásait. Az emberelőnyös helyzeteinket nem minden esetben tudtuk gólra váltani, de fokozatosan növeltük az előnyünket. Örvendetes a védekezés stabilitása,15 perc alatt egy gólt kaptunk, ez igazán szép munka volt. Minden játékosom játéklehetőséget kapott és hozzá tudott járulni a győzelemhez. Bravó lányok!”

Az ifjúsági csapat hétközi fordulót játszott a Szeged vendégeként. A lányoknak tavaly sikerült elhozni a két pontot, most is erre a bravúrra készültek, azonban ez sajnos most nem sikerült.

PC Trade Szeged NKE-CSDSE 30-29 (16-14)

Kiállítás:8 ill.:6 perc

7 méteres:7/5 ill.:6/6

Lakatos Szintia (kapus), Bálint Renáta 4, Kanyik Boróka 10 (6), Friedman Luca 1, Markos Réka 5, Szabó Réka, Horváth Dóra 1.

Csere: Purthál Jázmin (kapus), Pereznyák Anna 4, Györki Zsuzsanna 2, Rippel Tamara 1, Pokrivtsák Bettina, Csányi Lili 1.

Varga Márta:A PC Trade Szeged NKE csapatához látogattunk a hétközi fordulóban. A tavalyi bravúrt szerettük volna megismételni, ennek megfelelő elszántsággal kezdtük a találkozót. Támadásainkat rendre góllal fejeztük be, ebben Kanyik Boróka volt kimagaslóan a legeredményesebb. Sajnos a védelmünkben akadtak hiányosságok, és a kapusteljesítményünk is alaposan elmaradt az elvárásoktól.

A második félidőben Bálint Renáta, Markos Réka és Pereznyák Anna is felnőtt a feladathoz, góljaikkal a vezetést is sikerült átvennünk. A végjáték nagyon izgalmasra sikeredett, döntő szituációban ziccert hibáztunk, ellenfelünk pedig betalált. Sajnálom, hogy nem sikerült megismételni a tavaszi bravúrt. Mindenképpen előre kell lépnünk a védési hatékonyságban, mert idegenben lőtt 29 góllal mérkőzést lehet nyerni.”

Szép volt lányok! Hajrá Csepel!