NŐI FELNŐTT&IFI: Négy pontos hétvége!

A hétvégén mind a női felnőtt, mind a női ifjúsági csapatunk győzelemmel hagyta el a pályát. A szigorításoknak megfelelően, csak minden harmadik széken ülhettek nézők és mindenkinek szigorúan maszkban, ülve kellett végignéznie a mérkőzést. A korlátozások következtében életbe léptetett maximalizált nézőszám miatt, szombat délután 4-kor  ki kellett tenni a Laurencz Csarnokra a megtelt táblát. A felnőtt nők a második helyen álló fiatal fehérvári csapatot fogadták. A lányok egy fantasztikus első félidei játékkal el is döntötték a mérkőzést. Szinte hiba nélkül játszottak támadásban és védekezésben egyaránt. Külön köszönet jár a szurkolóknak, amiért a szigorítások ellenére is kilátogattak a mérkőzésre és fegyelmezetten végigülték a találkozót, bár tudjuk, hogy tőlük ez a magatartás forma távol áll. Végig csend volt a csarnokban, egészen a 21. gólig, amikor is a szurkolók elkezdték a hangos buzdítás, ettől kezdve pedig felcsendültek a szokásos rigmusok és egy nagyon jó hangulatú mérkőzéssé alakult a találkozó. Felemelő volt ezt átélni, köszönjük nekik! A mérkőzésen sajnos súlyos térdsérülést szenvedett Balogh Viktória, neki kitartást és mihamarabbi felépülést kívánunk! Várjuk vissza a pályára!

Vasárnap az ifjúsági mérkőzésre is szép számban látogattak ki a nézők. Különleges nap volt ez Kajdácsi Kingának, aki súlyos térd sérülése után ezen a mérkőzésen tért vissza a pályára és a lehetőséget 3 góllal hálálta meg, a lányok pedig simán győztek a Kecskemét ellen. Szép volt lányok!

“Lendületes, pontos első félidei játék, kimagasló kapusteljesítmény”

CSDSE-Alba Fehérvár KC U22 28-19 (18-13)

Kezdő: Lipovics Gabriella (kapus), Bálint Renáta 3, Forgács Klaudia 7, Pártos Orsolya 6, Balogh Viktória, Kerner Tünde 3, Molnár-Gábor Dalma 3.

Csere: Kaffka Eszter (kapus), Kajdácsi Kata 1, Markos Réka, Kalmár Dóra, Kanyik Boróka 3 (1), Friedmann Luca 1, Sebők Barbara, Pereznyák Anna 1, Medveczky Noémi.

Kiállítás:6 perc ill.:12 perc

Büntető:1/1 ill.:4/3

Varga Márta: “Magabiztosan kezdtük a rangadót, a második helyezett fehérvári fiatalokkal szemben. Pártos Orsolya és Forgács Klaudia átlövés góljaival az első pillanattól kezdve nálunk volt a vezetés. Molnár-Gábor Dalma és a szélen a Bálint Renáta, Kerner Tünde kettős is eredményes tudott lenni lerohanásból. Védekezésünk álomszerű volt, szervezett és megfelelően agresszív. Kisebb hullámvölgybe kerültünk a 17. percben, de Kaffka Eszter ziccer védései átsegítettek ezen. A második félidőt kisebb iramban kezdtük, – csere játékosaimnak nem sikerült felvenni a mérkőzés tempóját- nehezen sikerült gólra váltani befejezéseinket, azonban hátul továbbra is stabilak maradtunk. Forgács Klaudia percei következtek zsinórban 4-szer volt eredményes és Kanyik Boróka is lendületesen vitte végig helyzeteit. Kaffka Eszter eszén ezen a napon nehéz volt túljárni. Magabiztosan tartottuk itthon a két pontot és erősítettük meg a tabellavezetői pozíciónkat. Gratulálok lányok, így tovább a célunk felé!”

“Három és fél hét után újra játszhattunk”

CSDSE-GBB ZRT Kecskeméti NKSE 30-19 (18-90)

Kiállítás:4, ill.:10 perc

7 méteres:3/2 ill.:6/6

Kezdő: Lakatos Szintia (kapus), Bálint Renáta 3, Kanyik Boróka 6, Kajdácsi Kata 3, Friedman Luca 3, Pereznyák Anna 2, Markos Réka 6.

Csere: Purthál Jázmin (kapus), Medveczky Noémi 2, Györki Zsuzsanna, Kostyalik Vivien 1, Horváth Dóra, Csányi Lili, Kajdácsi Kinga 3 (2), Pallagi Rebeka 1.

Varga Márta: “Három és fél hét telt el előző bajnoki mérkőzésünk óta. Nagyon várták már ifjúsági játékosaim a hazai mérkőzést. Markos Réka és Friedman Luca góljaival hamar magunkhoz ragadtuk a vezetést. Védekezésünk fegyelmezett volt, a szerzett labdáinkból Pereznyák Anna és Bálint Renáta is többször betalált. A játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk. A 26. percben egy büntető dobásnál újra üdvözölhettük a hosszú sérülésből felépülő Kajdácsi Kingát. A második félidőben szerepet kaptak serdülőkorú játékosaink is, akiknek fontos a rutinszerzés az ifjúságiak mezőnyében. Kanyik Boróka rutinjával segítette őket ebben. Az első mérkőzését játszó Pallagi Rebeka is góllal mutatkozott be. A védekezésben adódtak nehézségek, de tovább tudtuk növelni előnyünket, aminek nagy különbségű győzelem lett a vége. Várjuk a folytatást, építjük tovább fiatal csapatunkat.”

Az MKSZ döntése alapján szerencsére folytatódhatnak a bajnokságok, ezentúl azonban szigorúan zárt kapuk mögött! Igyekszünk megoldani, hogy minden érdeklődő követni tudja a mérkőzéseket.

Hajrá Csepel!