NŐI IFI ÉS SERDÜLŐ: Kezdődik a tavaszi szezon, a Debrecent fogadják a lányok!

A tavaszi szezonban kicsit személyesebb beharangozókat olvashattok majd. Minden forduló előtt egy-egy játékost fogunk kérdezni a csapatról, a bajnokságról és a saját játékáról.

Az első interjú alanyunk Szalai Kyra, aki csepeliként 2014-ben nálunk kezdett el kézilabdázni. Most már az ifjúsági első osztályban és a felnőtt NBI/B-ben bizonyíthat hétről-hétre.

Gondoltad volna amikor elkezdtél itt kézilabdázni, hogy egyszer az ország korosztályos legjobbjai ellen fogsz játszani és még NBI/B-ben is bemutatkozhatsz, sőt alapkerettag lehetsz?

Soha nem gondoltam, hogy lesz esélyem ilyen szinten játszani. Mindig is célom volt, hogy felnőtt kerettag legyek és hogy játszhassak a felnőttekkel, de nem gondoltam, hogy ennyi idősen már mind sikerülni fog.

Nagyon fiatal vagy még, éppen az érettségi előtt állsz. Nyilván nem könnyű összeegyeztetni az iskolát a kézilabdázással. Hogyan menedzseled a mindennapjaid?

Sajnos tényleg nem egyszerű mivel a tanulás is nagyon fontos számomra. Probálok az iskolában is és edzésen is mindig a maximumot nyújtani. Szerencsére az edzőm és a tanáraim is elég rugalmasak, és segítőkészek e téren.

Mi az, ami motivál téged az edzéseken és a meccseken? Milyen különbséget érzel személyesen az ifjúsági és a felnőtt meccsek között?

Mindig az motivál, hogy fejlődni akarok és hogy jobb legyek mindig, mint amilyen most. Számomra nagy különbség van a felnőtt és az ifjúsági csapat között hiszen ifiben nagyobb felelősség van rajtam, amit igyekszek mindig jól hasznosítani.

A pihenő után nem sok időtök volt a visszarázódásra, ma folytatjátok az ifjúsági bajnokságot egy hazai mérkőzéssel, a Debrecen látogat a Laurencz csarnokba. Hogy érzed, sikerült felkészülni? Milyen célokkal léptek pályára?

A pihenő után nehéz volt a visszaszokás, de szerintem sikerült felkészülnünk annak ellenére, hogy nem vagyunk annyira összeszokva. A pályán mindenki mindig a maximumot probálja nyújtani, mint majd most pénteken is. Szerintem nekünk az a legfontosabb, hogy mindenki hozza ki magából a legtöbbet és élvezzük azt amit csinálunk.

Köszönjük és sok sikert kívánunk Nektek ma a pályán!

Meggyes Rita: “A következő mérkőzésen a Debrecen csapatát fogadjuk. Elég hosszú pihenő után végre megint játszhatunk. A Debrecennek mindig jó utánpótlás csapatai voltak, amióta pedig akadémiai csapattá váltak még erősebbek lettek. Ennek ellenére egy gyors, küzdelmes mérkőzést várok. Bízom abban hogy a lányok is kiélezetten fognak játszani, úgy gondolom ebben a mérkőzésben bármi benne lehet. Hajrá Csepel!”

Program

2022.12.14., péntek | Csepel, Laurencz László Sportcsarnok
16:00 Csepel DSE – DVSC Schaeffler, ifjúsági mérkőzés
18:00 Csepel DSE – DVSC Schaeffler, serdülő mérkőzés
Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI #szigetorszag