NŐI IFJÚSÁGI: Bravúros évkezdés

Ifi lányaik szerdán játszották le a még szeptemberben elhalasztott mérkőzésüket az MTK Budapest otthonában. Sajnos kisebb sérülés miatt Kajdácsi Kinga még nem állt a csapat rendelkezésére, valamint Bálint Renáta is beteg lett, de örömteli volt, hogy visszatért hosszan tartó sérüléséből Potondi Diánna, aki fergetegesen szállt be a mérkőzésbe, a végén kiérdemelve a meccs emberének járó pennyt is! Gratulálunk a lányoknak a meccshez és Diának a jól sikerült visszatéréshez!

MTK Budapest-Csepel DSE 27-28 (16-16)

Kiállítás: 12 perc ill. 12 perc

7 méteres: 6/5 ill. 6/5

Kezdő: Lakatos Szintia (kapus), Szabó Réka 2, Kanyik Boróka 6 (3), Kajdácsi Kata 8 (2), Potondi Diánna 6, Csiki Janka 2, Szalai Kyra 1.

Csere: Purthál Jázmin (kapus), Pereznyák Anna, Györki Zsuzsanna 1, Farkas Flóra 1, Friedman Luca 1.

Varga Márta: “A harmadik fordulóról halasztott mérkőzéssel kezdtük meg a 2021-es bajnoki évünket, az MTK Budapest Népfürdő utcai otthonában. A várakozásnak megfelelően kiélezett, apró nüanszokon múló találkozót játszottunk az Elektromos csarnokban. Az első játékrészben Potondi Dia és Kajdácsi Kata támadásban volt gólerős, Szalai Kyra és Kanyik Boróka pedig a védelemben jeleskedett. Kettős emberhátrányunknál Györki Zsuzsi bátor betörésének kiállítás lett az eredménye, amelyből gólt is tudtunk lőni. Egyik csapat sem tudott ellépni,16-16-tal fordultunk.

A második félidőt Kajdácsi Kata góljaival kezdtük, két gólos előnyünket azonban hamar egalizálta ellenfelünk. Csiki Jankát csak szabálytalanul sikerült megállítani, az ebből lőtt büntetővel ismét vezettünk. Szabó Réka emberelőnyben lőtt góljával kettőre nőtt az előnyünk, de ellenfelünk szívósan kapaszkodott. Nagyon izgalmasra sikerült a végjáték, Kanyik Boróka átlövés góljával két gólos előnnyel fordultunk az utolsó két percbe. Lakatos Szintia emberhátrányban bravúrosan védte beállójuk ziccerét. Okosan, taktikusan végig támadva játszottunk, így ellenfelünk csak szépíteni tudott. Bravúros teljesítmény egy igazán kiélezett rangadón, gratulálok a lányoknak!”

A hétvégén újra pályára lépnek a lányok, ezúttal hazai pályán a DVSC Schaeffler csapatát fogadjuk. A mérkőzést élőben közvetítjük Youtube csatornánkon vasárnap 14:00-tól! 

Eközben természetesen a fiúkról sem feledkezünk meg, az ifi és a serdülő csapataink Ózdra utaznak szombaton, hogy megmérkőzzenek a helyi csapattal! További információ és interjúk holnap várhatóak!

Hajrá lányok, fiúk! Hajrá Csepel!