Szeptembertől újra sportiskolai osztály indul a Széchenyi Iskolában

TAJÉKOZTATÓ

az 5. évfolyamon sportiskolai osztályt választó tanulók és szüleik részére

A csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskolában az előző évek sikerére való tekintettel a 2016/2017. tanévben ismét sportiskolai képzést indítunk az 5. évfolyamosok számára. A sportosztályba olyan – jelenlegi – 4. osztályos diákok jelentkezését várjuk, akik komolyan szándékoznak sportolni és tanulni. Elsősorban a 1abdarugás, kézilabda, öttusa, vívás, vizilabda és úszás iránt elhívatott és azokban jártas fiúk és lányok jelentkezését várjuk. Az említett sportágak szakosztályaival együttműködő megállapodást kötöttünk. Az osztályba nem csak csepelieket és környékbelieket várunk, hanem szigetszentmiklósi, halásztelki diákokat is.

A délelőtti öt iskolai testnevelés óra keretében sportág specifikus képzés történik, amely kellő alapot nyújt a délutáni egyesületi edzésekhez.

Az osztálylétszám maximum 22 fő, a tanulókat ajelentkezés sorrendjében vesszük fel. A szülőket a felvételről írásban (e-mail) tájékoztatjuk.

Kedves Ieendő Széchenyis Diák!

Reméljük, hogy szeptembertől iskolánk tanulójaként köszönthetünk a sportiskolai osztályunkban. Vár egy igazi csapat, ahol a barátaiddal nem csak az edzések, hanem az iskolai élmények is közösek lehetnek. Ez hosszú távú barátság, sporttal, társakkal és csapattal, hisz a 8. évfolyam befejeztével akár együtt tanulhattok,  sportolhattok tovább a Jedlik Ányos Gimnázium élsportolói osztalyában, illetve az ELTE gyakorló középiskoláinak egyikében.

Tisztelt Szülők!

A felsorolt egyesületek szakképzett edzőinek tevékenysége már eddig is több gyermek számára biztosította az élsportba vezető utat, a sportiskolai rendszer ezt még magasabb szinten képes biztosítani. A sportiskolai képzés keretében iskolánk a testnevelés emelt szintű tanítása mellett biztosítja, hogy a közismereti tárgyakat is olyan mértékben és minőségben tanulják a gyerekek, hogy semmilyen hátrány ne érje őket. Az osztályban tanulók egyik csoportjának — vagy az eddig tanult nyelv foytatásaként, vagy választás alapján — heti 3 órában angol nyelvet, a másik csoportnak német nyelvet oktatunk. Ebben az osztályban is választhatják diákjaink az emelt szintű angol, illetve német nyelvi képzést, amely heti plusz két órát jelent az adott nyevbő1. Célunk, hogy a sport a tanulmányi területen is fokozza tanulóink teljesítményét. Statisztikákkal bizonyított tény, bogy a sporttagozatos, illetve sportiskolai osztályban tanulók tanulmányi átlaga közel 8-9 tizeddel jobb, hiányzási átlaguk 1/3-a a normál osztályoknak. A nálunk töltött négy év alatt rendszeresen túrázási és sporthoz kapcsolódó közösségi programokat is biztosítunk: si-, kerékpártúrákat, erdei iskolát, nyári sporttábort.

Sportiskolai osztályunkról tájékozódhatnak személyesen az iskolában vagy telefonon

(1/278-0942), illetve Jenei János testnevelő kollégánál (70/334-6621).

A jelentkezési lap letöltéséhez kérjük klikkeljen ide!