SZEZONÉRTÉKELŐ: Holtversenyben az első helyen végzett a serdülő lány csapatunk a 2. osztályban!

Szezonértékelő sorozatunkban minden csapat edzőjével készítettünk interjút, amiben a szezonról és a jövő évi tervekről kérdeztük őket. Az első cikkben Meggyes Ritát kérdeztük a serdülő lány csapatról.

Hogyan értékeled a szezont? Mi az, amiben a legtöbbet tudott előrelépni véleményed szerint a csapat?

Meggyes Rita: Sajnálom,hogy az idei szezont nem tudtuk befejezni. Úgy gondolom megérdemelne ez a csapat, ezek a lányok egy kiemelt serdülő bajnokságot. Holtversenyben második helyen fejeztük be a szezont azzal a Hajdúnánással, akivel nem sikerült mérkőzést játszanunk. A legnagyobb előrelépés abban látszott, hogy variábilisabb lett a csapat, több fiatalabb játékost is sikerült felzárkóztatni az idősebb korosztályhoz. Egyénileg mindenki sokat fejlődött mind technikailag, mind taktikailag.

Mire vagy a legbüszkébb, volt-e olyan mérkőzés/esemény, ami megmaradt valamiért?

M.R.: A legemlékezetesebb mérkőzés a Kazincbarcika ellen volt idegenben, ahol a végjátékban 5 góllal vezetett az ellenfelünk és egy begyakorolt 7:6 elleni támadás taktikával, és egy hatalmas küzdéssel a lányok döntetlenre mentették a mérkőzést. Nagyon büszke voltam a csapatra.

Mi okozta a legnagyobb nehézséget? Hogyan sikerült ebből a nehézségből kilábalni?

M.R.: A legnagyobb nehézséget a csapat formálás okozta. A két korosztály között nagy tudásbeli különbség volt az év elején. Ebből adódóan nagy feszültséget éreztem a lányok között, amin sokat dolgoztam különböző eszközökkel. Idény vége felé kezdett a helyzet konszolidálódni, ehhez kellett a kisebb korosztály fejlődése is természetesen.

Mik a tervek a jövőre nézve? Mikor kezdődik számotokra a felkészülés? 

M.R.: Az egyesület kérvényezte az első osztályban való indulást, még nem lehet tudni, hogy sikerül-e. Szeretnénk mindenképpen megmérettetni a kiemelt serdülő bajnokságban, ha nem sikerül akkor a feljutás lesz a cél jövőre is. A felkészülés Július 27.-én kezdődik Csepelen, majd a szarvasi edzőtáborral folytatódik, aztán készülünk tovább Csepelen. Minden kedves kollégámnak és a játékosoknak is kellemes nyarat kívánok!

Köszönjük és mi is jó pihenést kívánunk Ritának és a csapatnak is!

Hajrá Csepel! #csakaXXI