SZEZONÉRTÉKELŐ: Újjáépülő csapat és tisztes helytállás a másodosztályban a serdülő fiúk mérlege!

Szezonértékelő sorozatunkban minden csapat edzőjével készítettünk interjút, amiben a szezonról és a jövő évi tervekről kérdeztük őket. A második cikkben Bona Gergőt, a fiú serdülő csapat vezetőedzőjét kérdeztük, aki januárban vette át a fiúk irányítását.

Hogyan értékeled a szezont? Mi az, amiben a legtöbbet tudott előrelépni véleményed szerint a csapat?

Januárban vettem át a srácokat, és két célt határoztunk meg. Az egyik, hogy bennmaradjunk gond nélkül a 2. osztályban, a másik pedig, hogy az edzések átszervezésével jobb fejlődési lehetőséget biztosíthassunk a játékosoknak nap mint nap. A felkészülésünk ugyan nem volt hosszú, hiszen 3 hét közös munka után már bajnoki mérkőzésen léptünk pályára Ózdon, ahol már látszott ugyan, hogy miben szeretnék változtatni és komoly csatára kényszerítettük a dobogós hazai csapatot, de még pont nélkül maradtunk. A második közös mérkőzésünket pedig sikerrel zártuk a közvetlen riválisunk otthonában, Dunakeszin szereztük meg a rendkívül értékes 2 bajnoki pontot. Sajnos ezután már csak egy meccset tudtunk játszani, ahol eléggé balszerencsés körülmények között vereséget szenvedtünk. De már ezen a három találkozón is látszott, hogy a küzdeni tudásban sokat lépett előre a csapat.

Mire vagy a legbüszkébb, volt-e olyan mérkőzés/esemény, ami megmaradt valamiért?

Az egész csapatra büszke vagyok, még hozzá azért, ahogy a változásokat kezelték. A közös munka során megértették, hogy miben kell változtatniuk és nagyon lelkesen dolgoztak. Nyitottak voltak a közös munkára, soha nem panaszkodtak, hanem tették a dolgukat. Illetve nagyon büszke vagyok azokra a serdülőkre, akik a Budapest 2. osztályban játszottak, nélkülük nem sikerült volna a feljutás.

Mi okozta a legnagyobb nehézséget? Hogyan sikerült ebből a nehézségből kilábalni?

Nehézséget okozott, hogy néhány alapvető dolog, ami ebben a korosztályban már elvárható, nem rögzült náluk, illetve teljesen új volt számukra. Sokat kellett dolgozni az egyéni védekezésükön, a védekezés alapvető technikáján és taktikáján, támadásban pedig a páros kapcsolatok nem igazán működtek. Ezeken sokat dolgoztunk, nagyon sajnálom, hogy bajnoki meccseken nem tudtuk mérni a fejlődésünket, de ettől függetlenül jól tudjuk, hogy hiába dolgoztunk együtt 5 hónapot, természetesen még rengeteg munka áll a csapat előtt. Nem szabad elfelejteni, szakágvezetőként, arra is kell gondolnom, hogy olyan szintű képzést kapjanak a serdülő fiúk, hogy amikor majd az ifjúsági korosztályba lépnek, megtudják állni a helyüket az első osztályban, szakmailag és lelkileg egyaránt. S talán még egy dolgot említenék, hogy korábban a csapaton belül nem igazán alakult ki a megfelelő hierarchia, ami egy csapatsportágban rendkívül fontos és nem voltak letisztázva konkrétan, hogy egy tétmérkőzésen, például kinek mennyit és milyen helyzeteket kell felvállalni, mert hogy ilyenkor mindig a csapat érdeke a legfontosabb.

Mik a tervek a jövőre nézve? Mikor kezdődik számotokra a felkészülés? 

A felkészülés július 26-án kezdődik, illetve megy majd a csapat augusztus 12-18 között Szarvasra edzőtáborba. A következő szezonban a serdülő fiúk továbbra is a 2. osztályban fognak szerepelni, a 2006-2007-esek érdekeltek lesznek az U16-os bajnokságban is, illetve az idősebb serdülők fejlődhetnek a felnőtt Budapest 1. osztályban is.

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk a csapatnak jövőre!

Hajrá Csepel! #csakaXXI