UTÁNPÓTLÁS: Bemutatjuk Kéri Mózes és Forgács Klaudia csapatait

Utánpótlás csapataink bemutatását, Kéri Mózes csapataival folytatjuk. Mózi idén a 2008/09-es és a 2010/11-es fiúkkal foglalkozik, segítőtársa női felnőtt csapatunk tagja, Forgács Klaudia, aki nyáron csatlakozott egyesületünkhöz.

Kéri Mózes: “Két csapat kezdte meg a felkészülést az irányításommal. A 2008-as fiúk újra hozzám kerültek, a 2009/10-zel tavaly is foglalkoztam, a 2011-es korosztály pedig most alakul. A 2008-2009-es fiúkkal július 27-én kezdtük a munkát, a többiekkel augusztus 3-án.

A nagyobbaknál szép létszámmal tudunk dolgozni, nagyjából 20 fiúra tudok számítani. A felkészülés tapasztalata, hogy lelkes, szorgalmas gyermekekből áll a csapat, akik nagyon tudnak küzdeni azért, hogy magukat jobb teljesítményre sarkallják. Azt gondolom, hogy ez az egyik legfontosabb tulajdonság a jó sportolóvá váláshoz vezető úton és nagy öröm számomra, hogy ezt edzéseken viszont láthatom. A centik és a kilók összességében eléggé hiányoznak innen, de látom a srácokban a lehetőséget, hogy ezt intelligenciával, lábmunkával és egészséges agresszivitással pótolni tudják. Sokat fogunk dolgozni az egyéni technikai, valamint a fizikai képességek (állóképesség, erő, gyorsaság) fejlesztésén egyaránt. Fontos lesz, hogy a kötelezően előírt nyitott védekezést ne csak meg tudjuk valósítani, hanem bírjuk is levegővel minél tovább és ne menjen a támadásban meghozott döntések rovására, hogy hamar elfáradunk.

A fiatalabbakkal egyelőre ismerkedtünk, illetve visszaszoktunk az edzésekhez nyáron. A 2010-es korosztálynál úgy látom kialakult már egy kifejezetten ügyes srácokból álló mag. Nekik meg kell tanulniuk egyre tudatosabban és precízebben dolgozni. Bízom benne, hogy hozzájuk tudnak néhányan csatlakozni a fiatalabbak és az újonnan érkezők közül is! Ennél a csapatnál nagy jövés-menés várható a korábbi tapasztalataim alapján, de valószínűnek tartom, hogy a jelenlegi 15 fő körüli létszám a második félévre 20-25 között lesz! Sokat fogunk foglalkozni itt is a fizikai képességek (gyorsaság, erő), a koordináció és az általános ügyesség fejlesztésével. Elvárásom ennél a korosztálynál, hogy támadásban vállalkozzanak, meginduljanak az ellenfél kapuja felé a játékosaim, védekezésben pedig aktívak legyenek, törekedjenek a labdaszerzésre, illetve az ellenfél megállítására.

A korosztályok versenyeztetésében biztosan lesznek ütközések, azonban kaptam segítséget a felnőtt csapatunk játékosa, Forgács Klaudia személyében, aki most végzi edzői tanulmányait a Testnevelési Egyetemen. Az eddigi tapasztalataim alapján biztos vagyok benne, hogy hatékonyan tudunk majd együtt dolgozni.

Várom az edzéseket, a mérkőzéseket és hogy láthassam a srácokat fejlődni!”

Forgács Klaudia:Idén nyáron kerültem Csepelre a felnőtt csapathoz. Jelenleg a Testnevelési Egyetem kézilabda edzői szakán tanulok, így a klub lehetőséget adott edzői feladatok végzésére is az U9-U10-es fiúknál. Szerencsére a kis csapat jól fogadott, és Mózival is hamar megtaláltuk a közös hangot. Nagyon örülök, és remek lehetőségnek tartom, hogy ezáltal gyakorlatban is tudom kamatoztatni azt a tudást, amit az egyetemen megszerzek.”

Sok sikert kívánunk Mózinak, Klaunak és a fiúknak!

Hajrá Csepel!