UTÁNPÓTLÁS: Bemutatjuk Matuz Istvánt, a serdülő fiú csapat új edzőjét!

A mai napon megkezdi fiú serdülő csapatunk is a 2021/22-es szezont! A fiúk a serdülő II. osztály nyugati csoportjában versenyeznek, és a mai napon Szigetszentmiklósra látogatnak a két pontért. A mérkőzés előtt szeretnénk Nektek bemutatni a fiúk új edzőjét, Matuz Istvánt, vele beszélgettünk!

Először is üdvözlünk téged a Csepel DSE-nél! Kérlek mutatkozz be pár mondatban, mi az amit rólad tudni kell?

Matuz István: Több mint 10 éve edzősködöm, utánpótlás csapatoknál. Először a Vecsési utánpótlásban kaptam szerepet, a fiú szakágnál. Majd az elmúlt hat idényt a KSI / KSA kötelékében dolgoztam. Első öt évben a lány serdülő, majd ifi, az utolsó évben pedig fiú ifi csapattal foglalkoztam. Mind a két állomás helyemen nagyon jól éreztem magam, sok tapasztalattal és élménnyel lettem gazdagabb. A felsoroltakból látszik, hogy nem vagyok egy „vándor madár” típusú edző.

A fiú serdülő csapatot vetted át Bona Gergőtől. Hogy sikerült a felkészülés? Mik az első benyomások?

M.I.: Igen, a Gergőtől vettem át a csapatot. Sokat segített, segít a játékosok, az új közeg megismerésével kapcsolatban. Az idei évben a serdülő korosztályt 2004-2007 között született játékosok alkotják. A keret kialakításánál az lett az egyik szempont, hogy a csapat magját edzésen a 2005-2006 srácok tegyék ki. A felkészülést július 26.-án kezdünk el. Kellett hozzá két és fél hét, hogy „beálljon” az edzés látogatottság az elvárthoz képest. Abszolút pozitív a benyomásom a klubról, a csapatról úgy gondolom, hogy a lehetőségeink adottak voltak a nyári felkészülés során (a szarvasi 7 napos edzőtábor nagyon hasznos állomás volt a felkészülésnek), így amit elterveztem munkát, azt el tudtuk végezni. Majd meglátjuk, hogy a bajnokságunkba ez mire lesz elég, annyi biztos, hogy rengeteg munka vár még ránk ebben a szezonban.

Ezen a héten csütörtökön kezditek a bajnokságot a Szigetszentmiklós ellen, mit vársz ettől a találkozótól és mi a célja a csapatnak a bajnokságban?

M.I.: A játékokos már nagyon várják a bajnoki rajtot, szeretnének „éles” mérkőzést játszani. Az erőviszonyokról annyit tudok mondani, hogy tapasztalatom szerint az utánpótlásban a bajnokságok elején nem lehet még megmondani a favorit csapatokat, mert nem lehet tudni, hogy az adott klub milyen kerettel vág neki a soron következő bajnokságnak. Én azt szeretném elérni, hogy minden játékos magához képest a legtöbbet fejlődjön ebben a szezonban, csapatként tudjuk funkcionálni, minél gyorsabban egységesek tudjunk lenni a pályán.