UTÁNPÓTLÁS KITEKINTŐ: Február

Februárban folytatódtak az utánpótlás bajnokságok. Az U14-es csapataink két hétvégén is, míg az U12-es és az U15-ös csapataink egy hétvégén mutathatták meg mennyit fejlődtek. A többi kis csapatunk pedig továbbra is az edzéseken ügyesedik edzőink kezei között. A továbbiakban ezen edzők beszámolóit olvashatják az érdeklődők. Reméljük amint javul a vírus helyzet, a többi csapatunk is pályára tud lépni a bajnokságokban. 

Szivacskézilabda

Udvary Erika: “A csapat tagjai nagy lelkesedéssel járnak edzésre, csak nagyon indokolt esetben hiányoznak továbbra is! Nekem ez nagy öröm! Dolgoznak szorgalmasan, nagyon sok játékkal, erősítéssel, ügyesség és koordinációt fejlesztő feladatokkal, versenyekkel. Az új technikai elemek tanulása (kapura lövések, átadások különböző formái, a támadásban történő helyezkedés, a védekezésben a támadó megakadályozása 1:1 ellen) és gyakorlása láthatóan meghozta az eredményét a gyerekek tudása és képességeik szintjében. A szorgalom terén továbbra is kiemelném Skorka Dóra, Csorba Letícia, Érckövi Dia, Hegedűs Regina, Papp Laura, Tóth-Tátrai Lilit szorgalmát. A fiúknál Kanyik Botond, Répászki Barnabás, Olarn Patrik, Márton Zoltán, Halász Zsombor és Babócsi Benjamin tartoznak a legszorgalmasabbak közé. Márciusban a munka és a tanulás folytatódik, és remélhetőleg az edzéseket lezáró játékban egyre inkább megjelennek a tanultak, nem csak a technikai elemek, hanem már az alaptaktika tanult formái is!”

Leány szakosztály

Gálhidiné Nagy Zsuzsanna csapata (2011-2010): “A februári edzéseket is jó százalékkal látogatták a gyerekek. Ugyanazok a lányok voltak legtöbbször a foglalkozásokon, mint a múlt hónapban. A harcosságuk sokat fejlődött, az önbizalmukon van mit dolgoznunk. Sajnos a napokban bejelentették, hogy felfüggesztik a gyerek bajnokságokat, ami miatt nagyon szomorúak a gyerekek. Imádnak kézilabdázni, ha rajtuk múlna mindig csak játszanának. A játékban és hibajavításban is próbálom tudatosságra és önállóságra nevelni őket. Nagyon sokszor a lányok tartják a bemelegítést. Ha rosszul csinálnak valamit, megkérdezem mi volt a hiba. Tudom még kicsik, de ha tudják miben hibáztak-hibáznak akkor javítani tudják, és ez nagyon fontos lesz később. A játékosok szorgalma – legnagyobb örömömre – töretlen!”

Debreceni Péter csapata (2009-2008): Februárban egészen visszatértünk az alapokhoz, az átadások pontosságán és minőségén dolgoztunk. Valamint az egyéni képességfejlesztésnél a cselezések, a labdás és labdanélküli mozgáson volt a hangsúly. Az elején döcögősen indultak a feladatok, az eltervezett munkát nem teljességében vagy csak nagyon lassan tudták a lányok elvégezni. Szerencsére későbbiekben, ahogy újra és újra ismételtük a gyakorlatokat, felgyorsult a csapat mozgása. Új lendületet adtak az egész pályás edzések, nem csak azért mert tudtuk a labdafelhozatalt és az indításokat gyakorolni, de nagy százalékban pontos, gyors átadások jellemezték a csapat munkáját. Február végén az U12-es csapattal már fordulót játszhattunk, ahol a lányok kiválóan szerepeltek. Pallér Luca, Tisóczki Zina, Pálvölgyi Vanda és Virág, Lukács Kíra hatalmas lelkesedéssel játszottak, és hajtották az eredményt egyre előrébb. Ki kell emeljem Udvary Jázmint, aki az egyik mérkőzésen 100%os védési teljesítményt hozott a kapuban. Remélem tudjuk folytatni a munkát és a kialakult helyzet miatt nem veszítjük el a lelkesedésünk.”

Csányi László csapata (2007-2006): “Az edzés látogatottsága a betegségektől és karatén szabályoktól eltekintve renden volt és szerencsére komolyabb sérülések sem nem hátráltattak bennünket jelenleg. A rövidebb alapozó időszak után, most a gyorsításra törekedtünk főleg, mindemellett a technikai dolgokon is folyamatosan dolgozunk! A taktikai elemeket az első fordulóra átismételtük, és többségében jó végrehajtásokat kaptam vissza a mérkőzéseken. A játékosok szemléletét folyamatosan bővíteni szükséges, a már működő páros kapcsolatokat tovább csiszolni. A hónapban több közös edzésünk is volt az OSB kerettel, valamint felkészülési jelleggel tudunk egymás ellen játszani, ami a látottak alapján mind 2005-ös, mind a 2006-os társaságnak jól céllal szolgált! Két játékos továbbra is rendszeresen edz az idősebekkel.”

U14-es eredmények:

Csepel DSE – Tempo KSE 13-14

Kézilabda Utánpótlás KFT – Csepel DSE 12-18

Angyalföldi Sportiskola – Csepel DSE 9:6

Csepel DSE – Budai Farkasok VEH 12:15

“A helyzetek kihasználása és felvállalása továbbra is sarkalatos pont. A védekezésben a test-test elleni harcban kell fejlődni!”

U15-ös eredmények:

ENUSE – Csepel DSE 30-33

Kecskeméti Sportiskola- Csepel DSE 15-18

“Nagy iramú gyors játékot hozott az első mérkőzés, kicsit belemerültünk az adok-kapokba. A másodikon a megfontoltság és a küzdelem dominált, jobb helyzet kihasználtsággal könnyebbé tehettük volna saját helyzetünket. Gratulálok a lányoknak, mert két I. osztályú csapatot tudtunk a fordulóban legyőzni. A látottak alapján lesznek még nehezebb ellenfeleink is, a FTC és Dabas csapataiban, ahol nekünk is lesz mit tanulnunk.

Gratulálok a lányok teljesítményéhez! “

Fiú szakosztály

Kéri Mózes és Forgács Klaudia csapata (2011-2010): “Továbbra is tartják a srácok a bőven elvárható arány feletti edzéslátogatottságot, alig-alig vannak hiányzóink. Jól és gördülékenyen tudtunk dolgozni a hónap során. Több edzőmérkőzésre is volt lehetőségünk, amik hasznosnak és motiválónak bizonyultak. Februárban látványosnak láttam az összeérési folyamatot – korábban keveset vállaló, játékból magukat kivonó fiúkon nagy változást tapasztaltam. A kétkapus játékok, és az egyéb csapatversenyek során is, hosszabb-rövidebb időre a játék középpontjába tudtak kerülni, sokkal jobban kibontakoznak, mint egy hónappal korábban. Sokat léptünk előre a csapatjátékban is, néhányan már nemcsak saját maguk helyzetbe hozására gondolnak elsőként, hanem alkalmanként másnak is lövőhelyzetet teremtenek. A legutóbbi hétvégén 2 győzelemmel záró U12-es csapatban ezúttal öten léptek ebből a korosztályból pályára, és mindannyian sokat tettek hozzá a csapat teljesítményéhez, amihez gratulálok!”

Kéri Mózes csapata (2009-2008): “Ebben a hónapban is minden rendben volt. Továbbra is lelkesen, többségében megbízhatóan járnak a fiúk az edzésekre. Tudtunk néhány edzőmérkőzést is játszani, amik a változatosság, a szezonra való felkészülés, és az egyéni fejlődés szempontjából is hasznosnak és eredményesnek bizonyultak. Továbbra is igyekszünk hangsúlyt fektetni a hármas kapcsolatok kiépítésére, és a megfelelő minőségű passzok, lövések gyakorlására. Természetesen túlsúlyban így is a képességfejlesztés áll, sok ügyességi feladattal és játékokkal. Igazán nem tudnék és nem is szeretnék kiemelni senkit, a fiúknak egyénileg igyekszem megadni a visszajelzéseket, a dicséretet és a hibajavítást is. Az elvárásaimat pedig a fejlődés terén mindig az aktuális tudásszintjükhöz igyekszem mérni – ezt pedig sokan teljesíteni tudják. Az U12-es korosztálynak a hónap bajnoki mérkőzéssel zárult. Két győzelemmel, jó játékkal zártuk a napot. Dicséret illeti a vállalkozó kedvet, a bátorságot, és azt is, hogy sok sikeres cselt sikerült labdavezetés közben bemutatni. Védekezésben pedig jó volt látni, hogy alkalmanként kezdeményezően léptünk fel, akartuk az ütközést, a sáncot, vagy akár a labdaszerzést.”

U12-es eredmények:

Csepel DSE – Dunaharaszti MTK  18-14

Csepel DSE – Dunavarsányi TE  27-19

Nagy Imre csapata (2007): “Két korosztályban, három csapattal megkezdtük a bajnokságokat. Még mindig a Covid alakítja életünket. Előfordul, hogy nincs helyszín, előfordul, hogy nincs ellenfél, előfordul, hogy nem, vagy csak éppen vagyunk meg! De azért így is tisztességesen helyt állunk! U14 I-es csapatunk két mérkőzést játszott, két győzelmet aratott. Meglepően jól játszottunk! Az U14-ben szereplő II-es számú csapatunknak már négy mérkőzése volt. Három vereség, egy győzelem a mérleg. Mindkét csapat a tudásának megfelelő csoportba került. Remélem lesz még alkalom megmérettetni magunkat. Az U15-ös csapatunk két mérkőzést játszott. Egy szoros és egy sima vereséget szenvedtünk. Erős csoportba kerültünk, itt a győzelemhez nagyobb akaratra, nagyobb küzdelemre van szükség. Remélem lesz még alkalmunk bizonyítani!”

U14-es I.sz. csapat eredményei:

KASE – Csepel DSE 1 12-25 (6-15)

Csepel DSE 1 – Angyalföldi SI II. 30-14 (15-4)

U14-es II.sz. csapat eredményei:

HORT SE – Csepel DSE 2  25-20 (12-10)

Csepel DSE 2 – Százhalombattai VUK SE 12-29 (7-16)

Csepel DSE 2 – HORT SE  20-24 (11-13)

Rákosmenti KSK – Csepel DSE 2 17-29 (8-18)

U15-ös csapat eredményei:

Diósdi DSE – Csepel DSE 26-24 (13-13)

Csepel DSE – Pilisvörösvári KSK  19-28 (8-15)

További sok sikert kívánunk a csapatoknak, Nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

Hajrá Csepel! #csakaXXI