FELNŐTT: Folytatódik az NBII!

Hétvégén újra pályára lépnek felnőtt csapataink a bajnokság keretein belül. A lányok idegenben, a Fradi otthonában, míg a férfiak hazai környezetben, a Budai Farkasok U23-as csapata ellen küzdhetnek a két pontért.

Női csapatunk az NBII déli csoportjának a 4. helyén telelt a bajnokság felénél 7 győzelemmel és 4 vereséggel. A szezon elején biztos nem ilyen eredményt szerettek volna látni a lányok a szezon közepén, de egy új csapat összehangolása mindig több időt vesz igénybe. Bízunk benne, hogy a tavaszi szezonban tudnak javítani a lányok, a kitűzött célt elérik és esetleg egy éremmel a nyakukban zárják a 2022/23-as szezont. Efelé az első lépést már szombaton megtehetik, a fiatal fradista lányok legyőzésével, amiből már a keret új tagjai is ki tudják venni a részüket a játékukkal.

Erdős Éva: “Az FTC fiataljai ellen vívott első mérkőzésen sok gólt kaptunk, ezen mindenképp javítanunk kell. Fegyelmezett védekezésre és türelmes, taktikus támadójátékra lesz szükség a 2 pont megszerzéséhez. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a szezon második felében eredményesebbek legyünk.”

Program

🇭🇺 Női felnőtt NBII, déli csoport, 12. forduló
🆚 FTC U22 – Csepel DSE
🗓 2023.02.18., szombat, 16:30
📍 Helyszín: Budapest, Elek Gyula Aréna

A férfiaknál egy, talán nem várt vereségtől eltekintve a kitűzött célok szerint alakult a bajnokság első szakasza. Az éllovas, veretlen Mizse KC mögött a második helyen telelt a csapat 9 győzelemmel és csupán 2 vereséggel. Innentől kezdve a cél, hogy mindent beleadva, még ennél is jobb tavaszt produkálva, az év végén akár a dobogó legfelső fokára is felállhassanak, de az ezüstérmes pozíciót mindenképpen szeretnék megtartani a fiúk. Ebben a segítségükre lesz Matuz István, aki a bajnokság második felében vezetőedzőként ül majd a kispadon.

Matuz István: Igyekeztünk még a rövid idő ellenére is a lehető legjobban felkészülni a bajnoki rajtra, azt gondolom ez többé-kevésbé sikerült. Bár több sérültünk is van, akik nem tudnak pályára lépni, mégis győzelmet várok a csapattól, amit azonban csak fegyelmezett, egységes játékkal tudunk majd elérni. Fiatal csapat ellen játszunk, akik biztosan tempós kézilabdát játszanak, fontos lesz, hogy mi irányítsuk a mérkőzést, megfelelően forgassuk a csapatot. A hiányzók miatt nagyobb szerep hárulhat az ifjúsági csapat húzóembereire is.”

🇭🇺 Férfi felnőtt NBII, déli csoport, 12. forduló
🆚 Csepel DSE – Budai Farkasok-Rév TSC U23
🗓 2023.02.18., szombat, 19:00
📍 Helyszín: Csepel, ÁMK Sportcsarnok